EKSPLOSJON: Det var over 100 utenlandske gjester i teateret under fremføringen av et Shakespeare-stykke - da det smalt. Foto: AP

Norsk familie i bombedrama

Bilbombe rystet teater i Qatar

En person ble drept og flere skadd i en bombeeksplosjon i et teater i Qatars hovedstad Doha lørdag. Anders Lødøen Vethe (17) og familien hans ble øyenvitner til dramaet.

Julie Hæhre
ARTIKKELEN ER OVER 14 ÅR GAMMEL

Han og familien er på besøk hos sin norsk-britiske familie i Qatar. Vethes fetter på snart 10 år er elev ved den Britiske skolen som ble skadet da bilbomben gikk av.

- Vi løp opp på taket av huset her da vi hørte smellet. Da så vi svart røyk og flere ambulanser og brannbiler på vei til stedet. Like etterpå ringte læreren til fetteren min og fortalte at det hadde vært en eksplosjon i nærheten av skolen.

Flere mennesker skadet

Det var en bilbombe som lørdag eksploderte teateret i Doha, opplyser Qatars innenriksdepartement til TV-kanalen Al-Jazeera sent lørdag kveld.

En person ble drept og flere titalls mennesker ble kjørt til sykehus med skader etter eksplosjonen. Det var over 100 utelandske statsborgere i teateret da det smalt, skriver AP.

Flere vinduer ble knust i den britiske skolen ved siden av og taket raste ned i et av klasserommene, ifølge en sikkerhetsvakt.

Sjokkerende

Vitner forteller til AP at det lå flere titalls mennesker i sjokk på bakken utenfor teateret etter eksplsjonen. Vethe forteller at det var en sjokkerende opplevelse å være i nærheten av noe sånt.

- Det var veldig sjokkerende å oppleve noe sånt. Når man er i dette området og hører et smell får man ekstra hjerteklapp, men jeg føler meg ikke utrygg på å være her, sier Vethe.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder