Bilder fra et infrarød kamera fra et helikopter, viser britiske Royal Navys fregatt HMS St. Albans som følger det russiske krigsskipet Admiral Gorskjov.

Bilder fra et infrarød kamera fra et helikopter, viser britiske Royal Navys fregatt HMS St. Albans som følger det russiske krigsskipet Admiral Gorskjov. Foto: Handout Reuters

Britisk fregatt skygget russisk krigsskip i Nordsjøen

Et russisk krigsskip ble fulgt tett av en britisk fregatt da det første juledag passerte nær britisk farvann i Nordsjøen.

NTB
ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

Fregatten HMS St. Albans skygget det russiske krigsskipet i «områder av nasjonal interesse», opplyser det britiske forsvarsdepartementet tirsdag.

Det russiske skipet Admiral Gorskjov, også en fregatt, ble i tillegg skygget av et britisk helikopter.

– Jeg vil ikke nøle med å forsvare våre farvann eller tolerere noen som helst form for aggresjon, heter det fra britenes forsvarsminister Gavin Williamson om hendelsen.

Ifølge britiske myndigheter har det nylig vært en økning i antall russiske skip som passerer i nærheten av britisk territorialfarvann.

Også julaften så den britiske marinen seg nødt til å skygge et russisk skip. Da var det et russisk spionskip som ble fulgt i Nordsjøen og gjennom Den engelske kanal.

(©NTB)

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder