DET GODE LIV: Robert Mugabe og kona, Grace Mugabe, kan leve et liv i luksus etter at 93-åringen ble avsatt. Foto: Philimon Bulawayo reuters/ntb scanpix

Får villa, tre biler og en stab på 20 personer: Slik er Mugabes sluttavtale

Zimbabwes mangeårige diktator Robert Mugabes «pensjonsvilkår» er ikke som andres.

Robert Mugabe, som har styrt Zimbabwe med jernhånd siden frigjøringen fra Storbritannia i 1980, ble i slutten av november tvunget til å gå av som president.

Nyhetsbyrået AFP gjengir torsdag hvordan livet til Mugabe vil bli etter at 93-åringen går inn i pensjonisttilværelsen.

Mugabes pensjonspakke innebærer blant annet en gruppe biler, eiendom og private flyreiser.

Bakgrunn: Derfor har militæret i Zimbabwe grepet inn mot Mugabe

Tre biler og eiendom

Det var landets visepresident Emmerson Mnangagwa som tok over som president etter at Mugabe gikk av. Militæret har nektet å kalle maktovertagelsen for et kupp, men den militære inngripenen førte til at Mugabe gikk av. Senere trakk han seg formelt.

Mugabes pensjonspakke skal inneholde tre biler: En Mercedes-Benz S500 eller en tilsvarende bil, en stasjonsvogn og en pickup. Myndighetene skal betale for drivstoff.

Eiendommen eks-presidenten får, ligger i hovedstaden Harare. Mugabe får i tillegg en stab på 20 personer, som inkluderer seks sikkerhetsvakter.

93-åringen og kona hans, Grace Mugabe, får i tillegg diplomatpass. De skal reise med førsteklasse på fly- og togturer i landet, og kan få fire reiser årlig med privatfly utenlands.

Sjekk ut: Dette betyr Mugabes avgang for zimbabwerne

Ukjent etterlønn

Lønnen Mugabe vil få utbetalt som pensjonist er foreløpig ikke kjent, men AFP skriver at i henhold til landets grunnlov, skal presidentens etterlønn være på linje med lønnen til den sittende presidenten.

Ifølge lokale medier skal Mugabe ha mottatt en pensjonsbonus på 10 millioner dollar for å ha gått med på å trekke seg.

Mugabe blir sett på som brutal diktator som ikke skygget unna menneskerettighetsbrudd og valgfusk.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder