Viste trusen

Slik var Monicas første sex-invitt

Monica Lewinsky og Bill Clintons forhold startet med «intens flørting» og lange blikk. Men det var Monica som kom med den første konkrete invitten til sex.

ARTIKKELEN ER OVER 21 ÅR GAMMEL

Under et uformelt fødselsdagsselskap for en av presidentens medarbeidere i Det hvite hus, fikk Monica for første gang Bill på tomannshånd en liten stund.

Hun benyttet anledningen til å løfte opp jakken sin bak, og vise USAs president stroppene på tangatrusen som var synlig over buksekanten. Clinton må ha funnet utspillet interessant, for da Monica litt senere gikk forbi kontoret til George Stephanopoulos, ropte presidenten på henne. Han var alene.

Litt forelsket

Monica gikk inn og fortalte ham at hun var litt forelsket i ham. Han lo, og spurte henne om hun hadde lyst til å se hans private kontor.

På veien dit snakket de litt sammen, ifølge Lewinskys forklaring til Ken Starr. De var skjønt enige om at de var tiltrukket av hverandre, og at kjemien stemte. Bill spurte deretter om han kunne få lov til å kysse henne.

Deretter foreslo han at de skulle møtes igjen om noen få minutter. Denne gang var lysene i det private kontoret slokket. Monica knappet opp jakken sin. Deretter utførte hun oralsex på presidenten.

Først etter seks erotiske stevnemøter med Bill Clinton, begynte unge Lewinsky å stille spørsmål ved hva slags forhold de to egentlig hadde.

- Bare sex

«Jeg spurte ham (Bill Clinton) om hvorfor han ikke stilte meg noen spørsmål om hvem jeg var . . . og, handler dette bare om sex . . . og er du overhodet interessert i å bli kjent med meg som menneske?»

Clinton lo, og sa at han satte pris på de stundene han hadde sammen med henne. Dette syntes Monica var litt underlig.

«. . . for jeg følte at han ikke egentlig kjente meg ennå.»

Den amerikanske presidenten avbrøt Monicas forsøk på verbal utveksling ved å kysse henne. Kontakten ble deretter oral.

Kenneth Starrs rapport etterlater et inntrykk av Monica Lewinsky som en naiv ung kvinne, som så på sitt forhold til presidenten som noe langt mer enn noen tilfeldige seksuelle møter.

Sinna

Den viser også tydelig hennes bitterhet, frustrasjon og sinne da Clinton avsluttet forholdet.

- Jeg hadde aldri ventet at jeg skulle bli forelsket i presidenten, og ble veldig overrasket da jeg faktisk ble det, fortalte hun etterforskerne.

Forholdet deres begynte like etter at hun startet sin praktikanttid i Det hvite hus høsten 1995. Starrs rapport, som langt på vei baserer seg på Monica Lewinskys forklaringer, viser at Monica ganske snart la ut garnene etter mannen Bill Clinton. Hun forsøkte å oppnå øyekontakt med ham ved flere anledninger, og betrodde seg til sin tante at «presidenten virket tiltrukket av, eller interessert i henne på et vis».

I desember hadde de allerede rukket å beføle hverandre flere ganger, og Monica lurte nå på hvorfor presidenten aldri var interessert i noe annet ved henne enn de seksuelle tjenester hun bød ham. Presidenten skal da ha forsikret henne om at han virkelig verdsatte den tiden de hadde sammen . . .

Utvekslet gaver

Lewinskys beskrivelser av forholdet til Bill Clinton får det tidvis til å høres ut som to tenåringers purunge kjærlighet: De holdt hverandre i hånden, utvekslet små gaver, hadde timelange telefonsamtaler - med og uten sex, og de kalte hverandre med kjærlige kallenavn.

Andre detaljer gjør det ganske klart at dette var et forhold mellom en eldre mann - nasjonens mektigste mann - og en ung assistent. De ti seksuelle møtene deres er tydelig preget av ensidighet.

Han fortalte henne at de sammen var ildfulle, og at hun fikk ham til å føle seg ung. Men Clinton var ikke mer ildfull enn at han rett og slett sovnet med røret i hånden da telefonsexen ved ett tilfelle gikk over i mer normale samtaleformer.

De kjærlige kallenavnene ble det brått slutt på da Clinton avsluttet forholdet. Monica har selv forklart at hun laget scener og øyeblikkelig gikk over til å omtale Clinton som «the creep».

Ikke første

Clinton-forholdet skal ikke ha vært Lewinskys første affære med en gift mann. Andy Bleiler fra California forteller at de to hadde en affære i fem år, og den ble ikke avsluttet før etter at hun hadde begynt i Det hvite hus.

Monica var hele tiden meget klar over at Clinton ønsket å holde forholdet deres hemmelig for enhver pris. Likevel fortalte hun hele 11 personer om de hete møtene, deriblant Linda Tripp. I mer enn halvannet år tok hun vare på det mest fellende beviset på deres eskapader: kjolen med presidentens sædflekker. Til etterforskerne har hun sagt at hun hele tiden tenkte på å sende den til rens, men aldri kom så langt.

I april 1996 ble Monica Lewinsky skaffet en ny jobb i Pentagon, av Clintons medhjelpere.

Monica likte ikke tvangsflyttingen, men Clinton lovet å bringe henne tilbake etter gjenvalget i november. Det skjedde ikke.

«Jeg var så sikker på at du ville ringe meg helgen etter valget, at du ville kysse meg lidenskapelig og fortelle meg at du ikke kunne vente med å få meg tilbake. I stedet hørte jeg ikke fra deg på uker, og deretter ble dine samtaler sjeldnere og sjeldnere,» skrev Monica i et brev til presidenten, et brev som aldri ble sendt.

Gjorde slutt

I sin forklaring for storjuryen fortalte Clinton at han var redd hun ville avsløre forholdet hvis han brøt med henne.

Likevel gjorde han slutt på forholdet 24. mai 1997. Få uker senere skrev Lewinsky et brev med dulgte trusler om å avsløre forholdet hvis ikke han hjalp henne med å finne en ny jobb i Det hvite hus, hevder etterforskerne.

Rapporten stadfester at Clinton hjalp henne til å finne en interessant og godt betalt jobb i New York i stedet.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder