SØKTE: Den saudiske konsulens hage ble gjennomsøkt den 18. oktober, i forbindelse med letingen etter Khashoggi. Foto: Abaca

Full forvirring om Khashoggi-funn

Kroppsdeler tilhørende den drepte journalisten Jamal Khashoggi skal ha blitt funnet i den saudiarabiske konsulens hage i Istanbul, sier to kilder til Sky News. Dette blir imidlertid avkreftet fra andre kilder.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

Det tyrkiske statskontrollerte TV-selskapet TRT skriver at dette ikke stemmer, melder blant annet NRK. Også den tyrkiske nettsiden Ahaber skriver at meldingen blir avkreftet av politiet.

Sky News skrev tirsdag i 14-tiden at kilder hevdet at at Khashoggis levninger ble funnet i hagen til den saudiarabiske konsulens private hjem.

Ifølge kildene skal den døde journalisten ha blitt «delt opp», og ansiktet «vansiret», skriver Sky News. De oppgir ikke om kildene er tyrkiske.

Det skjer kun timer etter at den tyrkiske presidenten Recep Tayyip Erdogan krevde svar på spørsmålet «Hvor er liket?» overfor saudiarabiske myndigheter.

les også

Skal ha styrt Khashoggi-drap via Skype

les også

Erdogan: – Alt tyder på at drapet var planlagt

– Hvorfor har ikke liket blitt funnet, når det har blitt offisielt bekreftet at han er drept, spurte Erdogan i talen foran egen nasjonalforsamling.

At informasjonen fra Sky News kom rett etter Erdogans tale har skapt tvil rundt hvorvidt det stemmer at likdeler fra Khoshoggi er funnet, da de mener den tyrkiske presidenten trolig ville hatt informasjon om dette før talen.

Lydopptak

Anonyme kilder i det tyrkiske statsapparatet har i flere dager hevdet at de sitter på lydopptak fra konsulatet som beviser at Khashoggi ble mishandlet, drept og partert.

I sin tale, som på forhånd lovte «den nakne sannhet», nevnte ikke Erdogan lydopptaket, men han var klar på at Khashoggi var gjenstand for et politisk drap.

Erdogan stilte også spørsmål ved hvorfor det tok 17 dager før etterforskerne fikk slippe inn i det saudiske konsulatet.

– Dersom informasjonen om at liket ble overlevert en lokal medsammensvoren stemmer, hvem er denne personen, spurte presidenten.

ETTERFORSKER: Den saudiske konsulens bolig var ett av stedene som ble ransaket i forbindelse med Khashoggis forsvinning, i tillegg til konsulatet. Foto: Abaca

Etterlyser svar

Den regimekritiske saudiarabiske journalisten Jamal Khashoggi har vært savnet siden han gikk inn på Saudi-Arabias konsulat i Istanbul tirsdag 2. oktober.

Erdogan har tidligere i dag sagt at drapet ble planlagt og gjennomført av høytstående personer fra saudiarabisk etterforsknings- og etterretningstjeneste.

Se tidslinje for Khashoggi-forsvinningen her:

– Vi vet at det var et team på rundt 15 personer som kom til Istanbul i ulike grupper, før de møttes på konsulatet 2. oktober. Det første de gjorde var å fjerne kamera ved konsulatet, sa Erdogan foran landets nasjonalforsamling.

Erdogan sier det er flere ubesvarte spørsmål i saken.

– Hvem sendte disse 15 personene til Istanbul? Hvorfor ble konsulatet holdt stengt i 17 dager før man tillot en ransakelse? Dette må vi få svar på, uttalte presidenten tirsdag.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder