Bombetrussel mot Norwegian-fly

Et Norwegian-fly på vei fra Arlanda til Nice måtte snu etter å ha mottatt en bombetrussel. Trusselen skal ha blitt ringt inn via Oslo, skriver Aftonbladet.

– Vi kan bekrefte at det har blitt fremsatt en bombetrussel mot et Norwegian-fly, flyging DY4321 på vei fra Arlanda til Nice. Av sikkerhetsmessige hensyn har flyet returnert til Arlanda, sier kommunikasjonsrådgiver i Norwegian Charlotte Holmberg Jacobsson til VG.

Hun forteller at de fikk melding om hendelsen rundt klokken 11.15. Ifølge kommunikasjonsrådgiveren er hendelsen nå en politisak.

– Vi holder på å evakuere, kontrollere og avhøre de som var om bord på flyet. Etter dette skal teknikerne om bord og gjøre sine undersøkelser, sier Eva Nilsson pressekontakt i Stockholmspolitiet.

Ved 13.00-tiden ble passasjerene sluppet ut av flyet, rundt to timer etter landing, skriver svenske SVT. Teknikere har i ettermiddag søkt gjennom flyet og ikke funnet noen farlig gjenstand, skriver politiet.

Meldingen kom inn til fly- og redningstjenesten 10.39. Aftonbladet skriver at trusselen ha blitt ringt inn fra Oslo. Vedkommende skal være identifisert, skriver avisen.

Stockholms-politiet skriver imidlertid i 18.30-tiden at de ikke har en mistenkt person i saken. Politiet vil heller ikke kommentere Aftonbladets opplysninger om at trusselen skal ha blitt ringt inn fra Oslo.

Politiet jobber nå med å holde avhør og samle inn andre vitneopplysninger. Tiltalen er grove trusler og luftfarts-sabotasje, skriver politiet.

– Flyet befant seg over Växjö da bombetrusselen kom. Jeg har ingen opplysninger om hvordan trusselen ble formidlet, sier Daniel Lindblad i Sveriges sjø- og flyredningssentral til STV.

Flyet hadde 169 passasjerer om bord. Ifølge Expressen landet flyet på Arlanda 11.15. Det ble stående parkert ytterst på en av rullebanene.

Deler av det svenske landslaget i svømming var om bord på flyet, skriver SVT.

Blant dem var den svenske rekordholderen Simon Sjødin.

– Etter omtrent en halvtime inn i reisen fikk vi vite at det fantes en trussel mot flyet. Det ble litt drastisk, og så snudde vi, sier han til Expressen.

Politiet i Oslo er ikke koblet inn i saken, opplyser operasjonsleder Tor Gulbrandsen til VG.

– Vi har ikke fått noen henvendelser, så jeg har ingen informasjon om denne saken, sier han.

Kripos bekrefter overfor VG at norsk politi ikke er involvert i saken.

FLYPLASSEN: Norwegian-flyet på Arlanda. Foto: UTRYCKNING UPPSALA

Arlanda flyplass skriver på sine hjemmesider at det ikke blir noen følger for andre reisende.

– Mistenkt bombetrussel mot ett fly på Arlanda. Ingen påvirkning for øvrige reisende. Terminalene er åpne og flyene lander og tar av i henhold til planen, skriver de.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder