SKADET: Werner Danielsens vesntrefot fikk sårskader etter det som kan ha vært et møte med en hai.

SKADET: Werner Danielsens vesntrefot fikk sårskader etter det som kan ha vært et møte med en hai. Foto: Werner Danielsen

OBS: Sterke bilder! Nordmann skadd i mulig haiangrep i Thailand

Werner Danielsen (54) er innlagt på sykehus i Thailand med alvorlige skader i foten etter et mulig haiangrep. Ifølge nordmannen var det trolig en oksehai.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL
les også

Tenåring overlevde haiangrep i Australia

Bangkok Post omtalte først saken om 54-årige Werner Danielsen fra Møre og Romsdal som fikk sårskader i foten da han var ute og svømte ved Sai Noi-stranden i Hua Hin utenfor Bangkok 15. april.

– Jeg var rundt 100 meter fra land da den hogg tak. Den tok tre jafs og så forsvant den. Jeg har tre forskjellige bitemerker. Heldigvis var alle bittene over fotbladet, så den klarte ikke å bite over selve fotbladet, sier Danielsen til NTB.

MANGE STING: Werner Danielsen måtte så 19 sting etter svømmeturen der noe jafset etter foten hans. Foto: Amonrat Phaengnga

VG har snakket med Danielsen som sier at svært mange fra myndighetene har vært på besøk på sykehuset siden angrepet, angivelig fordi de frykter for turismen i landet. Ellers henviser Danielsen til uttalselsene han har gitt NTB.

Nordmannen blir trolig liggende på sykehus i minst en uke til, før det følger en periode med opptrening av foten.

les også

Surfer drept av hai – moren ble vitne til angrepet

– Jeg har knust så mange bein i foten. Alt er løst utenom stortåa, sier han til NTB.

– Trolig oksehai

Bilder av skadene ble sendt til marinebiologer for å undersøke om de er påført av hai. I tillegg sendte landets kystmyndigheter et patruljeteam for å undersøke området.

SKADER: Den venstre foten bærer preg av å ha møtt skarpe flater. Doktor Pongsak Boonyaleephan sier til Bangkok Post at skadene var alvorlige, men nå er på bedringens vei. Foto: Amonrat Phaengnga

Ifølge Danielsen og thailandske medier, har de nå konkludert med at det er snakk om et haiangrep. Ifølge nordmannen mener ekspertene at det trolig er snakk om en oksehai.

Det var langt til land, så det var en tøff opplevelse. Jeg var livredd, redd for at haiene i området skulle gå etter blodet og angripe igjen.

– Jeg har ingen følelse i tre av tærne, men jeg er optimistisk. Alt i alt så var jeg utrolig heldig, slår han fast.

Filmet haier

En abbed ved et lokalt tempel har i ettertid av hendelsen lagt ut en video tatt tidligere i år som angivelig viser flere haier som svømmer rundt i nærheten av der nordmannen ble skadd. Abbeden sier at han ønsker å advare turister.

MANGE PÅ BESØK: Danielsen forteller at svært mange har vært på besøk på sykehuset for å forsikre seg om at det går bra med ham. Foto: Amonrat Phaengnga

Tirsdag fikk den uheldige nordmannen besøk på sykehuset av viseguvernør Chotnarin Kerdsom i Prachuap Khiri Khan-provinsen, hvor stranden ligger. Viseguvernøren sier at han har koordinert undersøkelser i området med alle relevante myndighetsinstanser, ifølge avisen.

– Når uhellet først var ute har alle myndighetene vært eksemplariske. Nå har jeg blitt lovet av både militærsjefen i området, den lokale politisjefen og guvernøren om at de skal passe bedre på turistene i området, sier Danielsen til NTB.

PLEIE: Werner Danielsen får tilsyn på sykehus i Bangkok. Foto: Amonrat Phaengnga

I etterkant av møtet har viseguvernøren beordret at det skal settes opp advarselsskilt i området og at det blir plassert ut nett som avgrenser svømmeområdene. For øvrig har myndighetene plassert ut badevakter og politi på stredene for å overvåke, opplyste viseguvernør Chotrin til Bangkok Post etter å ha møtt den uheldige nordmannen.

Landets kystmyndigheter har også sendt et patruljeteam for å undersøke området, og badende oppfordres til å holde seg unna dypt vann.

les også

Går mot haisommer i USA

Danielsens kone, Amornrat Phaengnga, opplyser til Bangkok Post at han ikke ønsker å gi noen skyld for det som skjedde. Hun takker alle som hjalp til å få mannen raskt på sykehus, og sier hendelsen ikke kommer til å skremme dem fra å dra tilbake til Hua Hin, som de er veldig glad i.

– Jeg er ikke redd. Jeg har vært i Hua Hin og badet i mange år, og det har aldri vært noe problem. Jeg kommer til å tenke på hai neste gang jeg bader, men tror ikke jeg blir redd, sier han til NTB.

Haiangrep skjer ekstremt sjeldent i Thailand. Ifølge International Shark Attack File har det kun vært tre bekreftede uprovoserte haiangrep i landet siden 1580.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder