May mener demokratiet i Storbritannia står i fare dersom brexit-avtalen hun har framforhandlet ikke godkjennes. Foto: AP/Alastair Grant

May: Demokratiet i fare dersom Brexit-avtalen ikke godkjennes

Statsminister Theresa May advarer kritikere om at demokratiet i Storbritannia kan skades dersom de ikke godtar brexit-avtalen hun har framforhandlet.

innenriks.vaktsjef@ntb.no

Avtalen som foreligger er den eneste som ivaretar både resultatet fra folkeavstemningen i 2016, beskytter jobber og gir sikkerhet til både folk og bedrifter, skriver May i Mail on Sunday.

Det finnes ingen alternativ plan. Å motsette seg avtalen er risikofylt både for demokratiet og landets økonomi, skriver May.

les også

Brexit, riksrett og løsrivelse: Dette skjer i verden i 2019

En undersøkelse publisert søndag viser at et flertall av briter ønsker å forbli i EU. Det skriver BBC.

46 prosent av de spurte ville stemt for å bli i EU dersom det ble en ny folkeavstemning, mens 39 ville stemme for skilsmissen.

Over 25.000 briter har deltatt i undersøkelsen, som ble gjennomført på vegne av People's Vote, som jobber for å få til en ny folkeavstemning.

les også

Britisk politi forbereder seg på nordirske brexit-problemer

Storbritannia går offisielt ut av EU 29. mars. Avstemningen i Parlamentet om skilsmisseavtalen statsminister Theresa May har forhandlet fram, er utsatt til midten av januar. Mye tyder på at avtalen ikke vil få flertall.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder