Svenske funnet død i Spania – tre pågrepet

En svensk mann ble funnet død og en annen alvorlig skadd i nærheten av Malaga i Spania fredag, ifølge spanske medier. Tre andre svensker er pågrepet.

Spansk politi har pågrepet tre personer som er mistenkt for drap, drapsforsøk og frihetsberøvelse, ifølge nyhetsbyrået TT.

Ifølge den lokale avisen La Opinión de Málaga som Aftonbladet siterer, rykket spanske Guardia Civil, den spanske paramilitære politistyrken, ut til et hus i Mijas sør for Malaga klokken 19 fredag kveld etter meldinger om skrik.

Politiet opplyser at de fant to svenske menn bundet, begge med skudd- og knivskader, ifølge den spanske avisen El Mundo. Den ene døde på stedet og den andre ble fraktet til sykehus i Malaga. El Mundo hevder de hadde blitt kidnappet og torturert.

Tidlig lørdag morgen ble tre svenske menn på 20, 24 og 27 år pågrepet etter samarbeid mellom spansk og svensk politi, ifølge avisen. La Opinión de Málaga skriver at pågripelsen fant sted ni timer etter at politiet oppdaget de to svenske mennene i huset.

De skal ha forsøkt å rømme fra politiet, og forsøkte å flykte til Marokko da de ble pågrepet i en bil i byen San Roque i Cadiz, ifølge El Mundo.

Svensk UD sier til TT at de kjenner til saken og at de arbeider med å få tak i mer informasjon.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder