Hevder politi hjalp med bortføring

(VG Nett) Barnedrapstiltalte Marc Dutroux hevder to belgiske politifolk hjalp ham med å bortføre to av jentene som han er tiltalt for å ha drept.

ARTIKKELEN ER OVER 15 ÅR GAMMEL

- Jeg fant ut senere at de to tilhørte politiet, sa Dutroux da han vitnet for første gang i saken mot ham onsdag.

Dutroux nektet for at han drepte de to, men innrømmet at han voldtok Eefje. Han sa at også en av politifolkene og Lelievre voldtok en av jentene, skriver NTB.

Ifølge rettsmedisinerne ble de to siden dopet ned og begravet levende. De ble gravet opp fra hagen til Dutroux hage i august 1996, ett helt år etter at de forsvant

Bortførte ikke 8-åringer

Onsdag sa Dutroux at han ikke hadde noe med bortføringen av de to yngste jentene, 8-åringene Julie Lejeune og Melissa Russo. De to forsvant i juni 1995, og ble funnet sammen med de to andre unge kvinnene i august 1996.

Dutroux la i stedet skylden på sine tre medtiltalte - heroinisten Lelievre, eks-kona Michelle Martin (44) og forretningsmannen Michel Nihoul (62). Sistnevnte var en hovedmann, sa Dutroux. Men også den tidligere vennen Bernard Weinstein deltok i bortføringene.

Weinsten ble funnet drept i 1996, også han nedgravd på en av Dutroux' eiendommer. Dutroux sa i retten onsdag at han første gang traff de to 8-åringene i sitt hjem ved Charleroi sammen med de fire andre i juli 1995, noen uker etter at de ble bortført fra en lekeplass ved byen Liege.

- Ville beskytte

Han hevdet at han ble sint da avdøde Weinstein misbrukte en av jentene. Dutroux sa at hans kone overbeviste ham om at det var bedre at de beskyttet de to jentene, enn at medtiltalte Nihoul og hans angivelige nettverk fikk tak i dem.

Dette var grunnen til at han bygde en hemmelig kjeller i huset sitt, hvor han sperret sine ofre inne. De to småjentene sultet siden i hjel i den kjelleren mens Dutroux satt fengslet i biltyveri.

Rettsmedisinerne fastslo at de to hadde blitt slått og misbrukt før de døde. To andre jenter overlevde misbruk og fangenskap i samme kjeller: Sabine Dardenne (den gang 12) og Laetitia Delhez (14).

47-årige Dutroux er tiltalt for å ha bortført og voldtatt seks jenter i alderen 8 til 19 år, og drept fire av dem.

Dutroux hevder han ikke opptrådte alene, men var del at større skult nettverk som bortførte og misbrukte unge jenter.

Foreldrene i salen

Både foreldrene til de drepte og ofrene for Dutroux' handlinger er tilstede i retten når Marc Dutroux forteller sin versjon av overgrepene og drapene han står tiltalt for.

Tiltalen er en eneste lang liste over grusomheter som omfatter bortføring, voldtekt og drap mot mindreårige jenter i byen Charleroi.

«Monsteret fra Charleroi»

47 år gamle Marc Dutroux er tiltalt for å ha kidnappet seks jenter i alderen 8 til 19, holdt dem innesperret og misbrukt dem seksuelt i et hus han eide i Charleroi.

Fire av dem døde i fangenskap, og da Dutroux ble pågrepet fik han tilnavnet "monsteret fra Charleroi". Han er også tiltalt for drap på sin tidligere venn Bernard Weinstein.

Dutroux' kone Michelle Martin (44) og kameratene Michel Lelievre (32) og Michel Nihoul (62) er tiltalt for medvirkning til bortføring.

Dutroux risikerer livsvarig fengsel dersom han blir erkjent skyldig i tiltalen.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder