Trygler om Clinton-comeback

Kerry i hardt vær etter terrorutsagn

NEW YORK (VG) John Kerry vil ha Bill Clinton opp av sykesengen og ut på valgkampturné for å slå George W. Bush på målstreken.

 • Roy Freddy Andersen

Artikkelen er over 15 år gammel

HÅPER PÅ DRAHJELP: Tidligere president Bill Clinton var aktiv tidlig i kampanjen for presidentkandidat John Kerry og John Edwards, men Clintons hjerteoperasjon i september satte en stopper for engasjementet. Nå håper Kerry at eks-presidenten skal kunne hjelpe ham igjen. Foto: EPA

- Vi må komme oss tilbake til da terroristene ikke var fokuset i livet vårt, men en plage, sa Kerry.

Nå angriper Bush og republikanerne John Kerry med full kraft. De mener sitatet beviser det de har hevdet hele tiden: At Kerry er veik og at han ser på terror som en distraksjon, ikke som en alvorlig trussel.

Allerede i går var de ute med en ny TV-annonse som spør hvordan John Kerry kan beskytte USA mot terror når han ikke engang forstår trusselen.

Hjerteoperert

Demokratene tror og håper at et overraskende come-back av den nylig hjerteopererte Bill Clinton de siste dagene før valget kan kuppe oppmerksomheten fra Bush og få Kerry tilbake på offensiven igjen.

En frisk Bill Clinton sammen med Kerry på scenen vil ganske sikkert støvsuge medieinteressen vekk fra alt annet i valgkampen når og hvis det skjer. Og det kan gi John Kerry et nødvendig løft i innspurten.

Det er spesielt Clintons voldsomme popularitet blant svarte velgere som kan bli avgjørende for John Kerry. Ingen annen hvit politiker i USA har så godt grep på afroamerikanerne som Bill Clinton.

Siste presidentdebatt

På folkemunne blir han spøkefullt omtalt som USAs første svarte president.

Kona Hillary Clinton bekreftet fredag kveld at ektemannen allerede er i gang med å hjelpe Kerry.

- Han er naturligvis på telefonen og gir råd. Han snakker med valgkampledelsen og med medhjelpere rundt om i landet, sa hun til CNNs Larry King.

I morgen rettes all oppmerksomheten i valgkampen mot den tredje og siste debatten mellom Bush og Kerry, som omhandler innenrikspolitikk. Demokraten kom seirende ut av det første møtet, Bush kom sterkt tilbake i den andre duellen.

Mer om

 1. Presidentvalget i USA

Flere artikler

 1. Krisehjelp til Kerry fra sykesengen

 2. Kerry haler innpå Bush i ny måling

 3. Perlevenner

 4. Kerry trolig ny utenriksminister

 5. Knekkes av kaos

Fra andre aviser

 1. - Kerry skal gjøre USA til comeback-landet

  Aftenposten
 2. Kerrys trumfkort

  Bergens Tidende
 3. Like forskjellig i stil som i innhold

  Bergens Tidende
 4. Clinton: - Slutt med Vietnam-snakket

  Aftenposten
 5. Dersom det blir Kerry

  Bergens Tidende
 6. - Kerrys siste sjanse

  Aftenposten

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder