Her blir den brasilianske presidentkandidaten stukket med kniv

Jair Bolsonaro ble båret på skuldrene gjennom folkemengden i Juiz de Fora da en mann kastet seg frem og stakk ham med en kniv i magen. Skadene er alvorlige, ifølge sønnen.

Den ekstremt populære høyrepopulisten deltok på et valgmøte i byen som ligger rett nord for Rio de Janeiro torsdag da angrepet skjedde.

Mistet mye blod

Sønnen Flavio Bolsonaro, også han politiker, skrev på Twitter først at faren hadde sluppet unna med et overfladisk sår, og at han hadde det bra. Senere kom imidlertid en ny melding, der sønnen skriver at presidentkandidaten har alvorlige skader på leveren, en lunge og en tarm. Videre skriver han at faren har mistet mye blod. Storavisen O Globo melder det samme, men skriver at Bolsonaro er stabil og utenfor livsfare.

Angriperen banket opp

Polititalsmannen Flavio Santiago bekrefter overfor nyhetsbyrået AP at presidentkandidaten ble knivstukket, og at den antatte angriperen er pågrepet. Angriperen, som er navngitt, ble banket kraftig opp av Bolsonaros tilhengere etter angrepet, men det foreligger så langt ingen flere opplysninger, uttaler Santiago.

– Dette er en trist hendelse, heter det i en uttalelse fra nåværende president Michel Temer.

Valgfavoritt

Det er valg i Brasil 7. oktober, og Jair Bolsonaro ligger foreløpig på andreplass på meningsmålingene.

Den mest populære kandidaten er tidligere president Luiz Inacio Lula da Silva, men ettersom Lula sitter fengslet for korrupsjon, er det tvilsomt om han får lov å stille. Dermed er Bolsonaro favoritt til å vinne valget.

Jair Bolsonaro har sagt at han ikke tror på menneskeskapte klimaendringer, og han har uttrykt seg svært kritisk både om homofile og om svarte. Han er tidligere militær og har uttalt seg fordelaktig om militærregimene som styrte Brasil på 1960- og 1970-tallet.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder