Simpson-karakter kjemper for skotsk uavhengighet

18. september går skottene til valg for å avgjøre om de skal løsrive seg fra Storbritannia. Nå har også The Simpson-karakteren Groundskeeper Willie slengt seg med i debatten.

ARTIKKELEN ER OVER FEM ÅR GAMMEL

I en promo for den kommende sesongen av den amerikanske tegneserien, som har premiere 28. september, sier vaktmesteren blant annet dette:

– De siste målingene viser at folket er delt cirka 50/50 i spørsmålet om uavhengighet og jeg er nølende til å gi min støtte til én av sidene. Den riktige (!), proklamerer Willie i videoen VG har fått tillatelse av Viasat til å vise.

Videre poengterer den populære skotten at landet er hjem for to tredjedeler av Europas oljereserver – og at i intet oljerikt land bruker menn bukser (Les: Kilt, journ.anm. Men det skjønte du sikkert).

Willie avslutter monologen med å lansere en ny lederkandidat for et uavhengig Skottland.

– Vil dere vurdere hjemkomsten av Skottlands fortapte sønn, Groundskeeper Willie? Vel, jeg kommer ikke til å gi etter for verdensledere, for jeg aner ikke hvem de er. Og jeg er ikke villig til å lære det!

I tillegg trekker han frem at han har bodd i USA store deler av livet og dermed er fullt klar over hvordan et land ikke skal drives.

Om vaktmesterens utsagn er ment som et politisk utspill fra seriens skapere, vites ikke. Men det morsomme innslaget forteller ganske mye om oppmerksomheten valget har fått utenfor Skottland.

Dog må det nok sees på som ganske usannsynlig at Groundskeeper Willie er en reell lederkandidat for et uavhengig Skottland.

Det er for øvrig amerikaneren Dan Castellaneta som har stemmen til Willie. Castellaneta har også stemmen til seriens kanskje mest kjente karakter; Homer Simpson.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder