USA fordømmer antatt hevndrap

VOLDELIGE SAMMENSTØT: Steinkastende palestinere søker dekning i nærheten av et brennende dekk i den palestinske forstaden Shuafat ved Jerusalem onsdag. Palestinske ungdommer og israelske soldater brøt sammen i det annekterte Øst-Jerusalem etter at liket av en palestinsk tenåring ble funnet i byen. Foto:Ammar Awad,Reuters

Hamas: – Israel kommer til å betale

Hamas holder Israel direkte ansvarlig for drapet på en palestinsk tenåring i Jerusalem. Israel vil måtte betale prisen, advarer den palestinske bevegelsen.

Artikkelen er over fem år gammel

En palestinsk tenåring ble onsdag funnet drept i Vest-Jerusalem. Liket var onsdag ikke formelt identifisert, men det er trolig en palestiner som ble meldt savnet i det annekterte Øst-Jerusalem bare timer tidligere.

– Vi retter denne beskjeden til den sionistiske enheten og dens ledere, som vi holder direkte ansvarlig: Vårt folk vil ikke verken la denne forbrytelsen eller alle drapene og ødeleggelsene utført av deres bosettere, passere, heter det i en uttalelse fra Hamas-bevegelsen på Gazastripen onsdag ettermiddag.

USA fordømmer drapet

USA fordømmer det som fryktes å være et hevndrap på den palestinske tenåringen.

– Det finnes ikke ord som på en tilstrekkelig måte kan uttrykke våre kondolanser til det palestinske folk, sier utenriksminister John Kerry i en uttalelse.

Ifølge israelsk militærradio er det trolig snakk om et hevnangrep etter at tre israelske tenåringsgutter ble funnet drept tidligere i uken. Israel anklager Hamas for å ha bortført og drept de tre israelske guttene som bodde i en bosetting på den okkuperte Vestbredden. To dager etter at de tre ble funnet døde i nærheten av den palestinske byen Hebron, ble liket av det som trolig er en 16-årig palestiner funnet i Jerusalem.

– Dere kommer til å betale prisen for disse forbrytelsene, advarer Hamas.

Hamas avviser å stå bak trippeldrapet på Vestbredden og anklager i stedet Israels statsminister Benjamin Netanyahu for å ha beordret bosettere til å bortføre palestineren.

Voldsomme opptøyer

For to og en halv uke siden ble de israelske tenåringene Eyal Yifrach (19), Gilad Shaer (16) og Naftali Frenkel (16) bortført da de var på vei hjem fra en jødisk skole. Mandag ble de funnet drept og tirsdag ble de gravlagt i en stor TV-overført seremoni.

Hendelsene har ført til voldsomme opptøyer mellom palestinere og israelske sikkerhetsstyrker.

Mer om

  1. Midtøsten

Flere artikler

  1. Israelsk politi legger lokk på etterforskningen

  2. Intens jakt på de ansvarlige for drap på israelske tenåringer: - Vi vil ikke gi oss før de er i våre hender

  3. Israelsk diplomat: - Vi vil ikke sitte og se på

  4. Obduksjon: Palestinsk 16-åring ble brent levende

  5. Hamas-medlemmer drept på Gazastripen

  6. Voldsomme opptøyer i Jerusalem etter påstått hevndrap

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder