Lanserer skytespill for fireåringer USA

UTENRIKS

National Rifle Association (NRA) har gitt skytespill mye av skylden for våpenrelatert vold i USA. Nå lanserer de sitt eget.

  • Øystein Heggdal
  • Benjamin Olafsen Ree
Publisert: Oppdatert: 31.03.16 12:51

- Det er et 3D skytespill som skal henstille til trygt og ansvarlig våpeneierskap, gjennom morsomme utfordringer og realistiske simuleringer, skriver spillutviklerne MEDL Mobile på nettsiden sin.

Gratisspillet, NRA: Practice Range, som kan lastes ned til iPhone og iPad, har fire års aldersgrense. Spillet ble tilgjengelig i USA i går, på dagen en måned etter skytetragedien på Sandy Hook barneskole.

På pressekonferansen etter skytetragedien kommenterte Wayne LaPierre, administrerende direktør i NRA, at påvirkningen av voldelig underholdning, som videospill, kunne være en årsak til tragedien.

- Ondskapsfulle, voldelige dataspill, med navn som Bulletstorm, Grand Theft Auto, Mortal Combat og Splatterhouse, sa LaPierre.

Spillet gir deg også opplysninger om våpenrettigheter i de forskjellige statene og oppdatering på ny våpenlovgivning. Våpentreningen inneholder ni livaktige våpen, tre våpenbaner og tre vanskelighetsnivå.

På Twitter har ikke reaksjonene latt vente på seg.

- Hvis du skylder på videospill for våpenvold, ikke lag din egen skyte-app for barn, skriver Julie Kundih.

- Hvis de promoterer ansvarlig våpeneierskap, hvorfor har de da formet målene som mennesker, skriver Sofaslacker.

Andre husker NRAs lovnad om meningsfulle bidrag i kjølvannet av Sandy Hook skytingen, og kommenterer:

- NRAs meningsfulle bidrag til dags dato; ingen endring i våpenlovene og en voldelig app, skriver Rick Strandlof.

Her kan du lese mer om