To drept og flere skadet i skyteepisode i USA

To personer er drept og syv skadet etter en skyteepisode i en kino i Lafayette i den amerikanske delstaten Louisiana. Gjerningsmannen vendte til slutt våpenet mot seg selv.

  • David Bach
  • NTB
  • Linn Johansen

Artikkelen er over fire år gammel

To personer ble skutt og drept av en 58 år gammel mann i en kinosal i Louisana i USA, opplyser politimester Mike Edminson under en pressekonferanse torsdag kveld lokal tid.

Gjerningsmannen såret også flere andre før han til slutt vendte våpenet mot seg selv.

Politiet bekrefter overfor CNN at gjerningsmannen skjøt og drepte seg selv, slik at det totale dødstallet er tre.

Gjerningsmannen var alene

Den lokale avisa Advertiser melder at skytingen fant sted under 19-forestillingen av filmen «Trainwreck» på en kino i byens hovedgate torsdag kveld. Flere hundre personer var inne i bygningen da skytingen fant sted, opplyser politiet under en pressekonferanse.

En talsmann for politiet opplyser også at alt tyder på at gjerningsmannen var alene om handlingen.

Et vitne sier at gjerningsmannen var en eldre hvit mann som reiste seg og begynte å skyte.

– Han sa ingenting. Jeg hørte ingen skrike heller, sa vitnet Katie Domingue.

FLERE DREPT: Det meldes om flere drepte og sårede etter at en mann åpnet ild i en kinosal i Lafayette i den amerikanske delstaten Louisiana. Svært store politistyrker er på stedet. Foto:Brad Kemp,Ap

Louisianas guvernør Bobby Jindal tvitret at han var på vei til Lafayette, skriver NTB.

Guvernøren trekker frem to lærere som helter etter skyteepisoden.

Den ene av de to lærerene skal ha reddet livet til den andre ved å hoppe foran henne. Deretter skal den andre læreren ha utløst brannalarmen, forteller Jindal til nyhetsbyrået AP.

Mistenker bombebil

På en pressekonferanse sent torsdag lokal tid sa politiet at de har identifisert drapsmannens bil.

I bilen ble det funnet mistenkelige gjenstander, og området rundt ble evakuert. En bombegruppe skal være på stedet for å undersøke bilen, ifølge AP.

Overbetjent Mike Edmonson i Louisiana sa i pressekonferansen at personer som er i nærheten sannsynlig vil høre lyden av at vinduet og bagasjerommet vil eksplodere.

Natt til fredag lokal tid opplyser politiet at de har funnet mistenkelige pakker også på innsiden av kinosalen.

Overbetjent Brooks David opplyser at en hund har markert en ryggsegg og andre små gjenstander.

Skuespiller Amy Schumer, som har hovedrollen i filmen «Trainwreck» tvitret torsdag kveld om hendelsen.

– Hjertet mitt er knust og alle mine tanker og bønner går til alle i Louisiana, skriver Schumer på mikrobloggnettstedet.

Farlige skyteepisoder

Skytingen fant sted nesten på dagen tre år etter at tolv mennesker ble drept under en visning av Batman-filmen i en kino i Colorado. Gjerningsmannen James Holmes ble i forrige uke dømt og venter nå på sin dom, trolig en dødsdom.

Lignende skyteepisoder skjer med jevne mellomrom i USA, der det de fleste steder er lett og lovlig å skaffe seg skytevåpen.

For ikke lenge siden ble ni afroamerikanere drept da en ung rasist løsnet skudd inne i en historisk kirke i South Carolina, og i forrige uke ble fem soldater drept da en ung mann skjøt mot flere militære kontorer i Tennessee.

I et BBC-intervju torsdag sa president Barack Obama at en av hans største frustrasjoner som president er ikke å ha fått på plass fornuftige våpenlover i USA.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder