DREPT: Taliban i Pakistan bekrefter at deres nestkommanderende Waliur Rehman ble drept i onsdagens droneangrep. Her på et arkivbilde fra 2011. Foto: Afp

Taliban i Pakistan trekker tilbud om fredssamtaler

Taliban i Pakistan bekrefter at deres nestkommanderende ble drept i et amerikansk droneangrep denne uka. Som svar trekker gruppen et tilbud om en fredsdialog med myndighetene.

Artikkelen er over seks år gammel

Waliur Rehman og fem andre Taliban-medlemmer ble drept onsdag i et angrep i Nord-Waziristan, bekrefter Ehsanullah Ehsan, talsmann for Tehreek-e-Taliban Pakistan (TTP).

Ehsan sier gruppen er bestemt på å slå tilbake.

- Vi vil ta hevn overfor Pakistan for disse drapene, sa Ehsan, og antydet spesielt hæren og sikkerhetstjenestene som mål.

Han sier også at de ikke lenger er villig til å gå i dialog med den pakistanske regjeringen, fordi gruppen anser den som medansvarlig for angrepet.

Det er et hardt slag for landets nyvalgte president, Nawaz Sharif, som ble valgt etter å ha lovet å jobbe for fred, skriver Ap.

Før valget 11. mai i år, åpnet Taliban for samtaler med den pakistanske regjeringen, blant annet dersom Sharif deltok. Det kom ikke da noe konkret ut av samtalene, men saken var et hett tema undeer valgkampen.

Sharif har påbegynt sin tredje periode som statsminister i Pakistan.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder