FINN EN FEIL: Forrige helg jublet den norske verdenscuptroppen i Falun over at Norge var blitt beste nasjon gjennom hele sesongen. Det samme gjorde en som ikke hørte hjemme i denne forsamlingen, Even Myrmo (27) fra Rennebu (foran, i midten, med grå genser) Foto: AFP

FINN EN FEIL: Forrige helg jublet den norske verdenscuptroppen i Falun over at Norge var blitt beste nasjon gjennom hele sesongen. Det samme gjorde en som ikke hørte hjemme i denne forsamlingen, Even Myrmo (27) fra Rennebu (foran, i midten, med grå genser) Foto: AFP

Even Myrmo (27) lurte seg opp på podiet med landslagstroppen: - Jeg ville teste hvor langt jeg kom før jeg ble stoppet

Da Even Myrmo (27) fant en team-trøye i skiløypa under verdenscupen i Falun forrige helg, lurte han på hvor nærme landslaget han kunne komme.

Camilla Tryggestad Visjø
ARTIKKELEN ER OVER FEM ÅR GAMMEL

Lite visste han at han senere skulle stå på podiet sammen med blant annet Therese Johaug, Martin Johnsrud Sundby og resten av den norske verdenscuptroppen, og motta blomster fra svenske kong Carl Gustaf.

Det var i Falun forrige helg at den norske verdenscuptroppen jublet over at Norge har blitt beste nasjon gjennom hele sesongen.

Even Myrmo fra Rennebu er grandnevøen til Magne Gunnbjørn Myrmo, som kanskje er mest kjent som «den siste verdensmester på treski».

Sammen med reisefølget på tur med Surrehues Reiser, bodde Myrmo på Mølstad Camping under verdenscupen.

TILFELDIG: Even Myrmo (utringet) fant seg selv midt i smørøyet under premieutdelingen sammen med landslaget i Falun forrige helg. Selv beskriver han det hele som en tilfeldighet. Foto: AFP


Rett før det siste løpet, fant han en blå team-trøye i toppen av løypa. Med trøya på seg gikk han nedover for å få med seg innspurten.

- En fin suvenir, tenkte jeg, og jeg ville teste ut hvor langt jeg kunne komme før jeg ble stoppet. Jeg gikk inn på stadion, begynte å gå mot pallen og kom inn på presseområdet, hvor jeg fikk tatt noen bilder, sier Myrmo til VG.

Fulgte strømmen

Han lot seg imidlertid ikke stoppe her, men ville se om han kunne komme enda nærmere utøverne.

- Jeg hadde ikke adgangskort, kun denne trøyen. Jeg kom meg bak podiet, og ble stående der en stund, helt til noen ga meg en gul trøye. Enda en fin suvenir, tenkte jeg.

Lite ante han hvor den gule trøyen skulle føre ham.

- Alle som hadde fått denne gule trøyen begynte å gå, så jeg bare fulgte strømmen. Plutselig skjønte jeg at vi var på vei mot pallen og premieutdeling, men da var jeg på en måte fanget i det hele. Da jeg først kom dit, kjente jeg på at dette var en absurd opplevelse. Jeg tenkte som så at nå kunne jeg bare slippe meg løs, så jeg jublet sammen med alle, og tok den helt ut, sier Myrmo.

- Du fikk ikke dårlig samvittighet?

- Jeg tenkte litt på det at utøverne virkelig har prestert for å komme på pallen, i motsetning til meg. Men jeg tror de hadde hatt en like fin opplevelse om jeg ikke var der også. Forhåpentligvis er det bare moro for alle parter.

- Dette lever jeg lenge på

BLOMSTER AV KONGEN: Even Myrmo (innringet) bestemte seg for å ta den helt ut, og gjorde ikke annet enn å ta imot blomstene og smile til svenske kong Carl Gustaf. Foto: AFP


Da kong Karl Gustav av Sverige ga ham en blomsterbukett, visste han ikke annet råd enn å si takk og smile.

- Etterpå var jeg så overveldet av hele opplevelsen, så jeg bare kastet blomstene i seiersrus.

- Reagerte ingen på at du ikke hørte hjemme der?

- Nei, ikke som jeg vet om. Noen merket det kanskje, men jeg hørte ikke noe. Men jeg måtte reise ganske raskt etterpå, da jeg måtte rekke bussen hjem sammen med resten av reisefølget, sier Myrmo.

Han har heller ikke hørt noe i ettertid, men legger ikke skjul på at han har blitt ganske så kjent ute på bygda.

- Dette lever jeg lenge på. Jeg har begge trøyene, og kommer til å ta godt vare på dem.

- Glade på hans vegne

OVERRASKET: Landslagssjef Vidar Løfshus visste ikke om den ubudne gjesten før VG informert ham om det, men han sier han er glad på Myrmos vegne. Foto: NTB/Terje Bendiksby


VG har snakket med både landslagssjef Vidar Løfshus og landslagstrener Trond Nystad. Ingen av dem har registrert den ubudne gjesten.

- Jeg kan ikke si annet enn at jeg er overrasket og at dette kun er veldig hyggelig og morsomt. Vi er veldig glade på hans vegne, og ser ingen problemer med dette. Det er artig å se at så mange mennesker fra hele landet følger oss, sier Løfshus til VG.

- Hva sier dette om sikkerheten?

- Vi tar ikke dette så tungt, hvert fall ikke med tanke på at det skjedde på slutten av sesongen. Siste renn blir alltid litt mer løssluppent, og mange slenger fra seg vester her og der. Vi påpeker sikkerheten i større grad tidligere i sesongen, og hadde dette skjedd da, så hadde det kanskje vært litt mer problematisk, sier landslagssjefen.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder