TATT: En fengselsvakt ved La Reforma-fengselet i San José i Costa Rica holder en due som ble tatt for å smugle narkotika inn i fengselet tirsdag. Foto:Handout,Reuters

Fengselsfugl tatt med 28 gram narkotika

Den bevingede skapningen har så langt holdt nebb om hvem som står bak det høytsvevende smuglingsforsøket.

David Bach
ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

En svart due ble tirsdag denne uken fanget av fengselsvoktere ved La Reforma-fengelselet i San José i Costa Rica, skriver blant andre The Mirror.

Fuglen fanget vokternes oppmerksomhet fordi den hadde en merkelig form i luften, og da ble innbrakt og undersøkt, viste det seg at duen bar på en sekk på magen. Innholdet: 14 gram kokain og 14 gram cannabis.

Les også: Kvinne smuglet kokain i puppene

– Ikke første gang

Fuglen er tilsynelatende blitt opplært til å frakte narkotiske stoffer innenfor fengselsmurene, antar fengselsdirektør Paul Bertozzi.

– Vi har advart om at denne metoden kan bli brukt igjen, da det ikke er første gang i La Reforma-fengselets historie at en due ble tatt med narkotika, sier Bertozzi til den lokale avisen Teletica.

Samtidig forsøker både fengselsvakter og politi å finne ut hvem fuglen skulle besøke, og ikke minst hvem som utstyrte den med sekken.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

I KARANTENE: Den narkotatte duen venter nå et opphold i karantene på minst 40 dager, da myndighetene frykter den kan finne på å returnere til hvem nå enn det var som slapp den fri. Foto:Handout,Reuters

Pådro seg skader

Fengselsfuglen soner nå en minstetid på 40 dagers karantene ved ZooAve Animal Rescue Centre, først og fremst fordi myndighetene frykter den vil returnere til stedet den ble sluppet fra.

Den lille svarte lommen fuglen bar på magen forårsaket også skader på duens fordøyelsessystem, og ifølge lederen ved senteret tas den godt vare på der.

Daily Mail er blant dem som skriver at andre forsøk på å trene dyr til narkotikasmugling tidligere også har blitt oppdaget. Blant annet skal katter og iguaner (amerikansk øgleart) ha blitt brukt.

Pågripelsen av den uheldige duen har ikke overraskende ført til noe latter i sosiale medier, blant annet ved dette falske nyhetsvarselet, som advarer om at duer truer med å ta over San José om deres fengslede kamerat ikke slippes fri.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder