SMUGLET TV-SERIER: 80 personer skal ha blitt henrettet offentlig i Nord-Korea fordi de skal ha smuglet sørkoreanske TV-serier inn i landet. På bilder ser du Nord-Korea-leder Kim-Jong Un. Foto: NTB Scanpix

Hevder Nord-Korea skal ha henrettet 80 personer offentlig

Nord-Korea skal i begynnelsen av november ha henrettet 80 personer offentlig. Mange ble angivelig henrettet fordi de skal ha smuglet sørkoreanske TV-serier inn i det isolerte landet.

Artikkelen er over seks år gammel

Det melder den konservative sørkoreanske avisen JoongAng Ilbo, som siterer en anonym kilde. Minst en avhoppergruppe fra Nord-Korea bekrefter at de har hørt rykter om henrettelsene.

Kilden, som nylig skal ha kommet fra Nord-Korea, forteller at henrettelsene ble gjennomført i sju byer 3. november.

I byen Wonsan skal myndighetene ha mønstret 10.000 tilskuere på et stadion for å bevitne at åtte personer bli skutt av en eksekusjonspelotong. De fleste var anklaget for å ha sett ulovlig på sørkoreanske TV-serier, andre for prostitusjon.

Den Seoul-baserte nyhetssiden Daily NK, drevet av avhoppere fra nord, sier de ikke har hørt om henrettelsene. Men en annen nettside, North Korea Intellectual Solidarity, som også er drevet av avhoppere, meldte for flere måneder siden at det skulle være lagt planer for en bølge av offentlige henrettelser i Nord-Korea.

- Regimet frykter åpenbart at folks tankesett skal endres og forsøker derfor å skremme folk, sier en kilde fra nettstedet til avisen.

Det å se på utenlandsk TV, særlig fra det kapitalistiske sør - regnes som en alvorlig forbrytelse i Nord-Korea.

Mer om

  1. Nord-Korea

Flere artikler

  1. Soldat fra Nord-Korea prøvde å rømme – skutt av sine egne

  2. Pluss content

    Nordkoreansk avhopper: Lim (26) ble TV-stjerne og forsvant sporløst

  3. Nord-Korea skjøt fem prosjektiler ut i havet

  4. Pluss content

    Kims lillesøster: - Vennlig, diplomatisk og god på small talk

  5. Ville hoppe av til Nord-Korea - ble skutt og drept

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder