Se ofrenes sterke bilder ett år etter Boston-bombene

Flere av de som ble skadet av bombeangrepet under fjorårets Boston Marathon, hyller seg selv, hverandre og Boston i en ny bildeserie.

Heidi Østhus Erikssen
ARTIKKELEN ER OVER FEM ÅR GAMMEL

Tirsdag er det nøyaktig ett år siden to bomber eksploderte i målområdet under Boston Marathon. Tre personer ble drept og over 260 personer ble såret.

Flere av personene som ble skadet under fjorårets maraton skal delta i årets løp som går av stabelen mandag 21.april.

«Dear World»

Med prosjektet «Dear World» har Robert X.Fogarty og hans team tatt portrettbilder av flere av de som ble skadet under fjorårets terrorangrep. Bildene er tatt i målområdet og på kroppen til de overlevende er det skrevet tekst som symboliserer deres vei tilbake til hverdagen.

På armer og ben uttrykker de overlevende sine støtterklæringer, minneord og sin kjærlighet til Boston.

Alle som har deltatt i prosjektet har blitt fotografert på stedet hvor den første bomben eksploderte.

Les alt om Boston-bombene her

- Viktig å se fremover

Fogarty har gjennomført lignende prosjekter med overlevende etter orkanen Sandy i New York og orkanen Katrina i New Orleans.

- Disse bildene viser oss hvor viktig det er å se fremover. For meg er det en ære at mange av de overlevende har uttrykt at «Dear World» har hjulpet dem og vært et ledd i veien tilbake til hverdagen, sier Fogarty i en pressemelding.

Tilbake på målstreken

Celeste Corcoran var en av løperne som ble hardt skadet, og hun måtte amputere begge beina etter bombeangrepet.

- Dette var første gangen jeg dro tilbake til målstreken. Jeg hadde aldri vært tilbake ved målstreken tidligere, og for meg handlet det om å gjenerobre den. Målstreken hadde vært et negativt sted helt siden løpet. Jeg valgte å komme tilbake og ta tilbake kontrollen, sa Corcoran etter fotoseansen.

Se alle bildene av de overlevende her

De to bombene var skjult i trykkokere og etterforskningen har avdekket at deler av sprengstoffet var innkjøpt i en fyrverkeributikk.

Tamerlan Tsarnajev ble drept av politiet i en intens politijakt i etterkant av bombeangrepet.

Hans bror, Dsjokhar Tsarnajev (19), ble senere pågrepet av politiet. 19-åringen risikerer nå dødsstraff etter å ha blitt blant annet tiltalt for bruk av masseødeleggelsesvåpen.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder