BLE VEKKET: Dylan (19) viser skadene fra da bjørnen angrep ham. Han forteller at han våknet av en knasende lyd. Foto: AP

Dylan (19) våknet da en bjørn glefset over hodet hans

19 åringen, som er ansatt på et campingområde, våknet av en knasende lyd og måtte kjempe mot en bjørn som prøvde å dra ham ut av soveposen.

NTB
ARTIKKELEN ER OVER TO ÅR GAMMEL

Rundt klokka 4 på morgenen søndag i Colorado i USA våknet tenåringen av at bjørnen prøvde å dra ham ut av soveposen. Hendelsen skjedde snaut åtte mil fra Denver.

Den unge mannen skal ha blitt dratt i hodet mellom tre og fire meter før han kom seg løs. Han slo og sparket dyret, og andre kollegaer i nærheten våknet og slo og kastet ting mot bjørnen, som til slutt forsvant fra området.

– Den knasende lyden vil jeg tro var bjørnens tenner som skrapte mot kraniet mitt, sier Dylan, som kun har oppgitt fornavnet sitt, til KMGH-TV.

Sultne bjørner: – Kvinne angrepet i sin egen garasje

Dylan og de andre ansatte var sammen med flere 12- og 13-åringer som sov i området. Ingen andre ble skadd i hendelsen.

Dylan ble fraktet til sykehus og fikk behandling, men ble skrevet ut kort tid senere.

Sjekk bildet: Her tar bjørnen en tur i alpinbakken

Svartbjørnen er vanligvis ikke aggressiv, men har angrepet flere mennesker i området de siste ukene. Forrige måned ble to personer drept da en svartbjørn gikk til angrep i Alaska.

Talskvinne for Colorados parker og dyreliv, Jennifer Churchill, sier at bjørnen mest sannsynlig vil bli avlivet om den blir funnet.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder