Fanger klipper håret på medfanger i et fengsel for antatte IS-medlemmer i Qamishli i Nord-Syria. Bildet ble tatt i april. Foto: Hussein Malla / AP / NTB scanpix

IS-fengsel i Nord-Syria skal være truffet i tyrkisk bombardement

Syriske kurdere oppgir at et fengsel som brukes til fangede IS-krigere, er truffet i et tyrkisk bombardement.

NTB-AFP

Fengselet ligger i byen Qamishli nordøst i Syria, der flertallet av befolkningen er kurdere.

– Fengselet huser noen av de farligste forbryterne fra over 60 land, som begikk alle former for forbrytelser mens de var medlemmer av IS, oppga den kurdiske selvstyremyndigheten torsdag.

LES OGSÅ: Syria: Hentet ut IS-bødlene

Syriske kurdere har gjentatte ganger advart om at den tyrkiske offensiven i Nord-Syria vil kunne føre til et alvorlig tilbakeslag i kampen mot den ekstreme jihadistgruppen.

les også

Kurdisk toppleder om mulig tyrkisk angrep: Sikkerheten i IS-leirene vil bli nedprioritert

Ett av kurdernes siste håp er at faren for at IS-fanger rømmer og regrupperer vil føre til at verden griper inn for å stanse den tyrkiske offensiven.

BAKGRUNN: Derfor vil Tyrkia krige i Syria – enda en gang

Men kurdiske myndigheter sier ingenting om at fanger har rømt fra det aktuelle fengselet, og den syriske eksilgruppen Syrian Observatory for Human Rights (SOHR) opplyser at det kun er området rundt fengselet som er blitt truffet av tyrkisk artilleriild, ikke selve fengselet.

Tusenvis av antatte IS-krigere og deres familier befinner seg i fengsler og fangeleirer i de kurdiskkontrollerte områdene i Nord-Syria.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder