Stian (22) ble vitne til dramatisk helikopterstyrt i Hellas

Tre personer skal være funnet omkommet etter styrten utenfor øya Poros i Hellas, melder greske medier.

  • Synne Eggum Myrvang

Ved en tilfeldighet filmet Stian Brendmo Syversen (22) hendelsen da han testet kompisen sitt nye kamera. De er på sin første dag av en lengre seiltur. Plutselig så han helikopteret.

– Det er en del helikopter er yachter her. Vanligvis flyr de rett opp, men dette fløy litt fram og så opp, der det traff en høyspentledning. Først kom det litt røyk, så traff det vannet, forteller han.

Ulykken skal ha skjedd utenfor øya Poros i Saroniabukta i Hellas like før 16-tiden tirsdag, skriver nettavisen Kathimerini.

Ifølge det statlige nyhetsbyrået Athens News Agency (ANA-MPA) har Poros mistet strømmen etter helikopterstyrten. En teori er derfor at helikopteret har viklet seg inn i strømledninger.

Tre personer skal ha bli funnet omkommet etter redningsaksjonen. Det skal være to russiske personer og en gresk person, som trolig var piloten, skriver Kathimerini videre.

Kort tid etter ulykken strømmet båter til, og politi og brannvesen var raskt på stedet på land forteller Stian Brendmo Syversen. Etter kanskje 30 minutter kom kystvakta, antar han. Dykkere har holdt på på stedet og området er sperret av i vannet.

—Jeg ble veldig satt ut og fikk litt sjokk. Det er trist. Det så veldig alvorlig ut, og jeg tenker på dem som var i helikopteret, forteller Syversen.

Poros ligger i Saroniabukta og består egentlig av to øyer som er forbundet med bro.

Mer om

  1. Hellas
  2. Ulykker
  3. Luftfart

Flere artikler

  1. Seks personer omkom i helikopterhavariet

  2. Seks omkommet etter helikopterstyrt i Alta

  3. Slik var minuttene før helikopterulykken

  4. Havarikommisjonen på vei til ulykkesstedet: For tidlig å si noe om årsaken

  5. Kraftig jordskjelv i Albania – minst 14 døde

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder