President Donald Trump utenfor Det hvite hus mandag. Foto: Andrew Harnik / AP / NTB scanpix

President Donald Trump utenfor Det hvite hus mandag. Foto: Andrew Harnik / AP / NTB scanpix

Trump bruker veto for fortsatt militær bistand i Jemen-krigen

President Donald Trump har som ventet nedlagt veto mot Kongressens resolusjon, som skulle stoppe USAs militære bistand til Saudi-Arabias krigføring i Jemen.

NTB-AFP

– Denne resolusjonen er et unødvendig og farlig forsøk på å svekke våre konstitusjonelle makter. Den setter livene til amerikanske innbyggere og modige tjenestemenn i fare, både i dag og i framtiden, sier Trump i en uttalelse.

Hensikten med resolusjonen var å få en slutt på USAs militære støtte til krigføringen i Jemen, en krig som har ført til en av de verste humanitære krisene i verden.

les også

Ilhan Omar: – Fått flere drapstrusler etter Trumps Tweet

Resolusjonen ble vedtatt i Senatet i mars, som deretter sendte den til Representantenes hus. Der ble den vedtatt resolusjonen med 247 mot 175 stemmer

Det hvite hus advarte om at USAs bilaterale forhold i regionen, inkludert landets forhold til Saudi-Arabia, ville bli skadelidende dersom USA skulle avslutte sin støtte til den saudiarabiske koalisjonens krigføring i Jemen, og det var ventet at Trump ville bruke vetoretten i saken.

Dette er andre gang Donald Trump bruker muligheten en president har til å nedlegge veto mot de folkevalgtes avgjørelser.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder