SAVNET: 21-årige Sara Zelenak jobbet som au-pair i London. Det er nå bekreftet at Sara er en av de syv drepte etter terroren i London lørdag. Foto: Foto: AFP/Privat

Skulle ha vært på Ariana Grande-konserten – nå er hun bekreftet død etter terroren i London

Sara Zelenak (21) skulle egentlig vært på Ariana Grande-konserten hvor 22 mennesker mistet livet. Ondag ble det bekreftet at hun er ett av ofrene etter helgens London-terror.

ARTIKKELEN ER OVER TO ÅR GAMMEL

Sara Zelnak fra Brisbane i Australia jobbet som au pair i London. Lørdag hadde hun fått fri fra jobben for å gå ut på byen med en venninne for å feire at hun hadde fått en ny jobb i Westminsterområdet, skriver Daily Mail.

21-åringen hadde vanligvis kontakt med moren i Australia daglig, og snakket sist med familien fredag. Familien hennes har nå gått ut med at hun er ett av ofrene etter at terroren igjen rammet London lørdag, melder AP. Syv mennesker er bekreftet drept, og mange hardt skadet.

London-terroren: Disse er savnet

Etter å ha spist middag på en restaurant var Sara og venninnen på jakt etter en bar da terroren rammet. De skal ha kommet bort fra hverandre i panikken som oppstod på London Bridge, og hun ble sist sett løpende fra stedet.

Australias utenriksminister Julie Bishop bekreftet natt til onsdag norsk tid at to australiere var blant de drepte i angrepet, men oppga ikke navnene. Fra før har politiet bekreftet at australske Kirsty Boden (28) var et av ofrene.

Under et intervju med den australske radiostasjonen 97,3 FM uttalte moren til Sara Zelnak at datteren hadde billett til Ariana Grande-konserten hvor en selvmordsbomber drepte 22 personer for to uker siden.

– Hun skulle ha vært på den konserten, sier Julie Wallace til radiostasjonen.

Havnet midt i angrepet: Claire løp for livet sammen med politiet

Moren beskriver øyeblikket hun fikk vite at datteren var savnet som «helt forferdelig».

– Vi telte ned dager til vi skulle ses igjen. Jeg har ikke sett henne på tre måneder, forteller moren.

Fikk du med deg?: Politimann gikk til angrep på terroristene bevæpnet med kølle

Familien skulle møtes i Paris i juni, og moren forteller at Sara gledet seg til å se familien igjen da de snakket sammen på telefon fredag.

Moren forteller at det er hun som oppfordret datteren til å dra ut i verden.

– Jeg oppfordret henne til å reise fordi livserfaring er bra for en 21-åring.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder