SPERRER OMRÅDET: Politiet har sperret av et større område etter at en bombegruppe er sendt til et college i Manchester. Foto: Jørgen Braastad VG

Bombegruppe ble sendt til gate i Manchester - aksjonen er over

MANCHESTER (VG) En bombegruppe og soldater ble torsdag ettermiddag sendt til et område i Hulme i Manchester. Aksjonen er nå avsluttet.

ARTIKKELEN ER OVER TO ÅR GAMMEL

Bombegruppen ble sendt til en gate i Manchester. Soldater og politi rykket også ut, skriver politiet i Manchester på Twitter.

– Vi kan bekrefte at hendelsen er på Linby Street i Hulme, skriver politiet på Twitter.

Like etter klokken 12.30 torsdag melder politiet at sperringene er fjernet. Hendelsen gjaldt en mistenkelig pakke som nå er vurdert som trygg.

Ifølge Manchester Evening News var det også helikopter og politihunder på stedet. Vitner sier ifølge avisen at de har sett røyk stige fra området.

På en pressekonferanse knyttet til mandagens terrorangrep i Manchester sier politisjef i Greater Manchester, Ian Hopkins, at dagens hendelse i Hulme viser hvor viktig det er å være på vakt.

– Vi ber om at dere fortsetter å gi oss den informasjonen dere måtte ha, sier Hopkins.

Politiet har åtte mennesker i varetekt etter angrepet, og anser disse menneskene som viktige i etterforskningen.

– Vi har også gjort funn som vi anser som viktige. Søkene vil ta flere dager å bli ferdige med, men det er viktig at vi fortsetter med dette, og gjør det grundig, sier Hopkins.

Politiet meldte først at bombegruppen og soldatene var på et college i Manchester. Det har de trukket tilbake, og bekrefter at hendelsen var i et område i Hulme.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder