PROFILERT: Hovedforsvarer Andre Kibambe skriver nå purrebrev om oppgjør til UD. Foto: Kristian Helgesen

Kaos foran kongo-ankesaken

KISANGANI (VG) Hovedforsvarer André Kibambe sier han ikke kommer til å delta under ankesaken 13. oktober, etter henstilling fra advokat Morten Furuholmen.

Artikkelen er over ti år gammel

Under første rettsrunde mot Tjostolv Moland og Joshua French var forsvarer André Kibambe svært profilert, mens hans assisterende advokat holdt seg i bakgrunnen. Nå har Morten Furuholmen skapt full forvirring om hvem av dem som skal være forsvarer under ankesaken.

- Da den norske advokaten var i Kisangani for en uke siden, sa han til min kollega at det ble for dyrt å bruke meg. De ville kun benytte seg av min kollega, sier André Kibambe til VG.

Les også:- Ankesaken i Kongo starter 13.oktober

Han opplyser at han ikke har fått oppgjøret han var lovet etter første rettsrunde og nå vil skrive purrebrev til UD.

- Vi avtalte at jeg skulle få 6650 dollar, men har kun fått 1000 av dem. Jeg synes norske myndigheter bør holde seg til avtalen, sier Kibambe.

Samleside:Les mer om kongosaken her!

Budsjettramme

SKAPER FORVIRRING: Advokat Morten Furuholmen. Foto: SCANPIX

UD opplyser til VG at de ikke har noe med oppgjøret å gjøre, mens advokat Furuholmen påpeker at beløpet ble avtalt av hans forgjenger:

- Jeg må forholde meg til fylkesmannens budsjettramme. Det er ikke dekning for to advokater i henhold til denne, skriver Morten Furuholmen i en tekstmelding til VG. Han skriver videre at rammen er på 400.000 kroner.

Les også:Furuholmen: - Jeg har ikke tro på å vinne en ankerunde i Kongo

Han åpner for at Kibambe kanskje kan brukes likevel.

- Det avhenger av pris, fylkesmannen og om Kibambe bidrar til å gi guttene et godt forsvar, skriver Furuholmen.

Les også:Kongo: Drapsdømte nordmenn nektes å legge frem nye bevis

Advokatkontoret Stenstrup og Stordrange i Tønsberg bekrefter at de har jobbet med saken før Furuholmen overtok, men kan ikke svare på om Kibambe har fått det han skal ha.

- Vi skal gjøre vårt for å avklare dette forholdet, men kan ikke svare på hva som har skjedd på nåværende tidspunkt, sier advokat Daniel Wikstøl.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder