Tusener samlet til demonstrasjon i Kairo

Tusenvis av egyptere har samlet seg på Tahrir-plassen i sentrum av Kairo. De forbereder en massedemonstrasjon for å presse det styrende militærrådet i Egypt til å øke tempoet i reformarbeidet.

ARTIKKELEN ER OVER ÅTTE ÅR GAMMEL

Flere titall telt var fredag morgen reist midt inne på plassen, som var sentrum for protestaksjonene fram mot president Hosni Mubaraks fall fra makten i februar i år. Politifolk var ikke å se på plassen.

LES OGSÅ: Ny uro i Kairo setter Egypt på prøve

Stridsvogner og soldater bevoktet offentlige bygninger i sentrum av den egyptiske hovedstaden, men på Tahrir var verken militære eller soldater å se. Likevel var stemningen ikke helt fredelig.

- Vi vil ikke være tålmodige lenger. Mubarak-regimet har fortsatt makten, sa læreren og aktivisten Gehad al-Gimsa, som i likhet med mange andre er skuffet over det de betrakter som det trege tempoet i reformarbeidet.

LES OGSÅ: Tusen såret i sammenstøt på Tahrir-plassen

Ett av demonstrantenes fremste krav er at medlemmer av det styrtede regimet må stilles for retten og dømmes for lovbrudd de blir funnet skyldig i. Egyptisk politi har nylig arrestert 25 tidligere politikere, blant dem to nære medarbeidere av Mubarak.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder