Spiller i Oslo 26. november

NORGESAKTUELLE: Jesse Hughes i Eagles Of Death Metal på scenen på Øyafestivalen i 2007. 27. november skal bandet etter planen spille på Sentrum Scene i Oslo. Foto: Stian Lysberg Solum , NTB scanpix

Alle bandmedlemmer skal ha overlevd Paris-massakre

Mens alle bandmedlemmene i rockebandet i Eagles of Death Metal skal være i sikkerhet, skal noen av crew-medlemmene fremdeles være savnet etter massedrapene i konsertlokalet Bataclan.

Artikkelen er over fire år gammel

Det melder NBC News. To av bandmedlemmene skal ha fortalt at enkelte av crewmedlemmene fremdeles er savnet etter angrepet, men det er uklart hvem det gjelder.

Los Angeles Times skriver at et av crewmedlemmene skal være skutt og drept, mens en annen skal være skutt. Opplysningene er ikke bekreftet.

Nyhetsbyrå: Rundt 100 drept i konsertlokale.

Bassisten i bandet, Matt McJunkins publiserte et bilde av scenen, før konserten begynte i går kveld.

Parisians, see you in a few! @eodmofficial #eodm #eaglesofdeathmetal #zipperdown

Michael Dorio, bror til trommeslager i bandet, har snakket med CNN. Han sier bandet spilte da skudd ble hørt inne i lokalet. Ifølge Dorio stanset de konserten umiddelbart, gikk bak scenen og forlot lokalet kjapt.

De eneste faste medlemmene Eagles of Death Metal er Jesse Hughes og Josh Homme, begge kjent fra flere ulike band. Homme har de siste årene hatt svært stor suksess med Queens of the Stone Age, og på grunn av forpliktelsene til andre band, er det sjelden han er med på liveopptredener med Eagles of Death Metal. Homme var ikke til stede i Paris. NBC har nådd ham i Palm Desert, California over telefon, men han ønsket ikke å kommentere tragedien.

En instagrambrukeren @zsuzsulla tok et bilde av The Eagles of Death Metal på scenen i konsertlokalet Bataclan.

– Jeg er trygg. Vi kom oss ut ti minutter etter at skytingen startet. Takk alle sammen for kjærlige ord og bønner, skriver @zsuzsulla i teksten til bildet.

#eaglesofdeathmetal #labataclan #paris #wannabeinla - i am safe. We got out 10 minutes after the shooting started! Thank you for all lovely words and prayers.

Den utsolgte konserten ble avholdt i et lokale som rommer 1500 mennesker. Et øyenvitne som befant seg på balkongen har fortalt AFP at de omtrent en time inn i konserten hørte skyting fra parketten, og først trodde det var en del av showet.

Bakgrunn: Minst 120 drept i terrorangrep i Paris.

– Jeg tror de var tre og de fyrte bare av i mengden. De var væpnet med store våpen, jeg tror det var kalachnikover, og de lagde et helvetes leven. De stoppet ikke å skyte, forteller animatør Pierre Janaszak (35).

– Det var blod over alt, døde kropper over alt. Vi begynte å skrike, alle forsøkte å rømme, og folk trampet hverandre ned. Det var et helvete.

Ifølge Janaszak var ikke angriperne maskerte og de snakket ikke sammen.

– Jeg har inntrykk av at de hadde masse ammunisjon. Det var også en mye sterkere eksplosjon, men jeg vet ikke helt hva som skjedde. Jeg stengte meg inne på toalettene i etasjen. Vi var fire på toalettene og de kom ikke dit. De voktet gislene og jeg hørte dem snakke med dem. De sa at det hadde vært 20 gisler, men jeg gikk ikke for å se om det stemte, sier han og fortsetter:

– Jeg ventet til de forsøkte å forhandle med politiet gjennom vinduet. Jeg hørte tydelig at de sa til gislene: «Det er Hollandes feil. Det er presidenten deres’ feil. Han har ikke intervenert i Syria.» Angriperne snakket også om Irak, forteller vitnet.

Les mer: Her angrep terroristene.

En politikilde sier til Le Monde i 02.30-tiden natt til lørdag at 79 mennesker døde på Bataclan, deriblant fire terrorister. The Guardian melder om minst 118 døde. Tre av angriperne utløste selvmordsbomber da innsatsstyrkene stormet bygget.

På Eagles of Death Metals Facebook-side postet de i 01.30-tiden natt til lørdag: «Vi prøver fremdeles å undersøke hvor alle band- og crewmedlemmer befinner seg og hvorvidt de er i sikkerhet. Tankene våre går til alle menneskene som er involvert i denne tragiske situasjonen.»

I etterkant av angrepene har bandet U2 kansellert sin Paris-konsert som skulle gått av stabelen lørdag. Eagles of Death Metal skulle etter planen spille i Norge, på Sentrum scene i Oslo 26. november.

Ifølge The Guardian er Bataclan en av Paris' mest berømte konsertsteder. Det ble bygget i 1864, med et hesteskoformet auditorium. Stedet ligger på boulevard Voltaire, i et område kjent for sitt uteliv.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder