Seks briter er identifisert

En irsk tobarnsmor er kjent

SØRGER: En turist legger ned blomster på stranden ved Imperial Marhaba Hotel der 38 mennesker mistet livet på fredag. Foto:Jeff J Mitchell,

Terroren rammet tre generasjoner av samme familie: Dette vet vi om ofrene i Tunisia

SOUSSE/OSLO (VG) Den vanskelige jobben med å identifisere terrorofrene i Tunisia har så vidt begynt.

  • Magnus Newth
  • Camilla Fredstad Huuse

Artikkelen er over fire år gammel

MISTET BROREN: Owen Richards (16) mistet broren, bestefaren og onkelen sin på fredag. Her er han sammen med storebror Joel Richards (19). Foto:privat,

Blant de drepte i Sousse i Tunisia er tre menn fra samme familie. Bestefaren Patrick Evans mistet livet sammen med sønnen Adrian Evans og barnebarnet Joel Richards på 19, skriver den engelske avisen Daily Mail. De tre var på guttetur sammen med 16 år gamle Owen Richard, som overlevde.

Rømte til hotellet

Ifølge Daily Mail var familien på stranden da terroristen gikk til angrep. Owen ble streifet av kulen som drepte onkelen hans, skriver avisen.

VG I TUNISIA: Fra venstre: Emilie Hald Thorp (foto), Nora Thorp Bjørnstad (reporter VGTV), Erlend Ofte Arntsen (journalist) og Helge Mikalsen (foto) Foto: ,

16-åringen skal ha løpt opp mot hotellet etter å ha sett sine familiemedlemmer bli drept. Her skal han ha hjulpet en dame som lå såret ved bassenget, før han selv ble tatt hånd om av helsepersonell. Han blir i dag beskrevet som en helt i britiske aviser fordi han tok seg tid til å hjelpe andre, selv om han nettopp hadde sett sine nærmeste bli drept.

Moren til 16-åringen skal ha flydd til Tunisia lørdag for å hente 16-åringen hjem.

DØDELIG FREDAG: Slik rammet terroren

Dedikerte fotballsupportere

Familien er fra Birmingham-området der Adrian Evans jobbet i kommunen. Joel Richards studerte ved Universitetet i Worcester og skal ha vært en lovende fotballdommer.

Joel og onkelen hans var dedikerte supportere av Walsall Football Club, og en post på fansiden Vital Walsall hedrer ofrene. «Våre bønner og dypeste kondolanser er med familien i denne tragiske tiden. Dere vil alltid være i hjertene våre,» står det.

Norsk ekspert:Dette bør du gjøre hvis terrorister angriper

I en uttalelse fra Birmingham County Football Association der Joel var aktiv heter det at nittenåringen var høyt aktet og at verden lå for hans føtter.

PÅ GUTTETUR: Owen (16) til venstre er den eneste av de fire på bildet som overlevde Tunisia-terroren. Han var på guttetur sammen med onkelen Adrian Evans (andre fra venstre), bestefaren Patrick Evans og broren Joel Richards (19). Foto:PRIVAT,

Verste siden 2005

Terrorangrepet mot turister i Tunisia rammet Storbritannia særlig hardt.

– Av de 38 som ble drept i angrepet, var minst 15 briter, opplyser britiske myndigheter. Tallet kan stige ytterligere, sa statssekretær Tobias Ellwood i det britiske utenriksdepartementet lørdag.

Ifølge Ellwood er angrepet fredag det dødeligste mot briter siden terroren rammet London i juli 2005.

Blant ofrene er også personer fra Tyskland, Belgia, Irland og Frankrike. I tillegg ble 38 mennesker såret i angrepet. Ingen nordmenn ble rammet.

Les også:Dette er Kuwait-terroristen

DETTE ER OFRENE:

Carly Lovett - England:

BLOGGER: Carly Lovett er blant de drepte etter fredagens terrorangrep. Foto:privat,

Blant de drepte i Sousse i Tunisia var Carly Lovett. 24-åringen var aspirerende blogger og fotograf i England, og skal ha vært på ferie i Tunisia sammen med sin nye forlovede, skriver BBC.

Hun hadde studert på University of Lincoln, og skolen kondolerte på Twitter:

«Sørger over nyhetene om Carly Lovett i Tunisia – Uteksaminert fra vårt universitet i 2013.»

Bruce Wilkinson og Lisa Burbridge - England:

DØD: Lorna Carty Foto:PRIVAT,

Bruce Wilkinson fra Goole og Lisa Burbidge fra Whickham in Tyne and Wear er også bekreftet drept.

Lorna Carty - England:

Sykepleieren Lorna Carty fra Meath i Irland er blant ofrene. Hun var på ferie med ektemannen sin. Paret skal ha fått turen i gave av et familiemedlem, slik at ektemannen kunne komme seg etter en hjerteoperasjon. Hun etterlater seg to barn.

Sue Davey - England:

Sønnen til Sue Davey, Conor Fulford,la ut en Twitter-melding fredag i håp om å få informasjon om sin mor som ikke hadde gitt lyd fra seg siden fredagens terrorangrep. Innlegget ble delt mer enn 6000 ganger på Twitter før Conor lørdag fikk bekreftet at moren er funnet død.

– Det er så trist at mamma er funnet død, men jeg vil takke alle som prøvde å hjelpe meg og familien, skrev sønnen på Twitter.

– Mamma var en sterk person som ikke lot seg herse med av noen.

Scott Chalkley - England:

Davey hadde vært på ferie med sin samboer Scott Chalkley i Sousse, som også er blant de drepte. Sønnen Ross Nayler skrev på Facebook lørdag at faren «dessverre ikke er hos oss lengre».

– I kveld mistet jeg og broren min Brad pappaen vår. Han ble drept i det forferdelige angrepet i Tunisia sammen med Sue. Jeg ber om at alle nå lar oss sørge i fred. Vi sliter fortsatt med å forstå det som har skjedd, skriver Nayler.

Lana Lemaire -Belgia:

Lana Lemaire er den eneste døde fra Belgia, bekrefter myndighetene i landet. Hun er fra Namur, i nærheten av den fransketalende Wallonia-regionen.

Lana var på ferie sammen med mannen sin, Emile Lemaire. Paret har ingen barn sammen, men Lana har en voksen sønn fra et tidligere ekteskap.

Myndigheter i byen Namur fortalte lokale medier at Lanas mann er godt kjent i baskeballmiljøet i byen. Han får nå oppfølging av myndighetene.

Kondolerer

Det ble tidligere meldt om 39 drepte, men antall ofre er 38, Tunisias statsminister Habib Essid. Det tidligere tallet inkluderte gjerningsmannen Seifeddine Yacoubi.

Lørdag klokken 16.30 holdt Zohra Driss, eieren av det terrorrammede Riu Imperial Hotel. VG var til stede i en sal fullsatt av internasjonal presse.

Her uttrykte hun sin kondolanse til ofrene, deres familier og hjemland.

– Sjokket vi opplevde i går var stort. Men terrorismen vi opplevde her var ikke bare begrenset til Tunisia. Det skjedde i Frankrike og Kuwait også. Disse menneskene vil avvikle den tunisiske staten og alt vi har oppnådd, og heller skape anarki, sa Driss.

Mer om

  1. Terrorisme
  2. Tunisia

Flere artikler

  1. Frykter nye terrorangrep i Tunisia: – Faren er ikke over

  2. Tunisia-terroren: En sønns desperat jakt etter moren

  3. Rettssak i gang: Risikerer dødsstraff for Tunisia-terror

  4. Filip (11) ble vitne til terroren: - Vi hørte pang, pang, pang

  5. Øyenvitne til VG: – Kuler fløy over hodene våre, folk kastet seg med hodet ned i sanden

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder