22-åring siktet for planer om turistangrep i Frankrike

UTENRIKS

En 22 år gammel radikalisert muslim er pågrepet av fransk politi. Han er siktet for å ha planlagt angrep mot amerikanske og russiske turister.

  • NTB
Publisert: Oppdatert: 18.06.16 02:11

Mannen ble pågrepet i byen Carcassonne mandag. Han har vært overvåket i flere måneder, og er også siktet for tilknytning til en ekstremistgruppe.

Da han ble pågrepet, bar mannen kniv og en liten klubbe. Rettskilder i Frankrike opplyser at den siktede lider av psykiske problemer. Han hadde trolig planer om å utføre et angrep mot turister innen kort tid.

Les også: Politipar drept i Paris - sønnen (3) reddet

Fulgt IS på nett

Frankrike er for tiden ekstra oppmerksom på sikkerhetstrusler fordi landet er vertskap for fotball-EM. Fra før råder unntakstilstand i kjølvannet av terroraksjonen som kostet 130 menneskeliv i Paris i november i fjor.

Den siktede 22-åringen kommer fra den sørfranske byen Lunel, som er beryktet for det store antallet borgere som har sluttet seg til krigen i Syria. Mannen har fortalt etterforskere at han er fascinert av ekstremistgruppa IS og jihadistiske grupper, som han følger tett på nettet.

Les også: Forberedt på det verste

Les også: Europol-sjef: Ingen tvil om at fotball-EM er et IS-mål

Ville dra til Syria

– Han har forklart at motivasjonen hans er knyttet til internasjonal politikk, sier mannens forsvarer, advokat Jocelyn Momasso Momasso.

Den unge mannen har fortalt han har hatt lyst til å dra til Syria, men at han ikke har hatt råd og derfor heller planlagt et angrep i Frankrike i «jihadistenes navn».

– Han ville hevne «sine brødre», som er blitt ofre for luftangrep fra den internasjonale koalisjonen som kjemper mot ekstremistgruppa IS i Syria, sier advokaten.

Les også: Frykter terror mot norske ferieland

Her kan du lese mer om