Pokémon-fenomenet tar fullstendig av

JAKTLAG: Fire tusen mennesker samlet seg på utendørsområdet «Gärdet» i Stockholm for å delta i Sveriges første Pokémon Go-arrangement. Foto: JERREVÅNG STEFAN/ Aftonbladet / IBL Bildbyrå

Josefin (24) ba vennene på Pokémon-tur: 4000 dukket opp

Josefins Facebook-invitasjon gjorde Stockholm til en virtuell dyrehage i går-

 • Thomas Karlsen

Artikkelen er over tre år gammel

Det kunne til forveksling se ut som en musikkfestival, men årsaken til at 4000 mennesker fredag kveld, nærmest ut av ingenting, stuet seg sammen på det store utendørsområdet Ladugårdsgärdet på Østermalm i Stockholm, har en enkel, men desto mer 2016’sk forklaring: Pokémon Go.

Onsdag i forrige uke inviterte Josefin Svensson (24) sine Facebook-venner for å jakte Pokémoner i Sveriges første Pokémon Go-event.

Fortsatt på gjerdet? Din guide til sommerens største fenomen

4000 nye venner

Ingen av hennes venner viste noen påtakelig interesse. Det gjorde i stedet 4000 andre, som alle i går kveld samlet seg på Gärdet for å overta pokémon-gymmer og skaffe seg nye virtuelle dyr til samlingen. Mange stilte opp som lag og kledd i sine lags respektive farger, mens atter andre igjen kom forkledd som Pikachu.

GO, GIRL: Josefin Svensson (24) inviterte facebook-kretsen sin til Pokémon-jakt i Stockholm i går kveld. Ingen av dem møtte opp - det gjorde derimot 4000 andre. Foto: JERREVÅNG STEFAN/Aftonbladet/BL Bildbyrå

– Jeg hadde lyst å samle de vennene mine som ikke var på ferie og spille Pokémon Go med dem. Mange av vennene mine lo av ideen, men etter et døgn hadde innlegget spredt seg til drøyt 2000 mennesker, kunne hun fortelle den svenske nettsiden breakit.se i forkant av arrangementet.

Ivrig samler

Josefin, som opprinnelig er fra Kiruna, spilte Pokémon på Gameboy da hun var yngre. Den voldsomme interessen for Pokémon Go da spillet ble sluppet 6.juli gjorde at Josefin begynte å sanke figurer etter arbeidstid.

– Jeg dro rundt på ulike Pokémon-gym og snakket med folk helt utenfor min vanlige krets om dette, og takket være det fikk jeg enormt mange nye kontakter, sier hun til breakit.se.

Jegere fra hele landet

På det meste hadde 9000 mennesker meldt seg på på arrangementets Facebook-side, og ikke bare mennesker i Stockholm heller – flere personer fra andre deler av landet meldte også sin ankomst dagene før. Til svenske Aftonbladet kunne Josefin ikke annet enn å svimle lett over det gigantiske antallet frammøtte.

Lest denne? Kriminell ville fange Pokémon ved politistasjonen – ble selv fanget

– Jeg forventet at 200 personer skulle komme hit og at vi skulle snakke sammen. At jeg skulle håndhilse på alle. Nå håper jeg bare at alle skal få en kul kveld og gjøre det beste ut av situasjonen.

På plass var også en teleoperatør for å dele ut nye batterier til deltakerne.

Farsotten brer om seg

Pokémon Go har tatt verden med storm de siste ukene. Josefin tror spillet er her for å bli, i følge breakit.se.

– Fenomenet kommer til å vedvare selv om det verste hysteriet legger seg etter hvert. Min erfaring er at alle mulige personer, i alle aldre, ønsker å spille, sier Josefin, som håper hun kan ta gårsdagens suksess med seg ut på veien, og kanskje aller helst til hjemstedet.

– Jeg er selv oppvokst i Kiruna og liker ikke at alt bare skal skje i Stockholm. Det er ofte lettere å få mennesker på mindre steder til å engasjere seg.

Uansett: Også Josefin vil nok mene at 4000 mennesker på en stor gressplen midt i fellesferien er en akseptabel start.

Les også: Pådro seg kutt i pannen og forstuet ankel på Pokémon-jakt.

Mer om

 1. Pokémon Go
 2. Stockholm
 3. Sverige

Flere artikler

 1. Datatilsynet: Pokémon truer personvernet

 2. Skulle fange Pokémon - kjørte i feil kjøreretning

 3. Pluss content

  Fanget 600 Pokémon på ett døgn – uten å gå en meter

 4. Herman jukser i Pokémon GO: Fanget 600 Pokémon på ett døgn – uten å gå en meter

 5. Mann i 40-årene banket til blods etter Pokémon Go-krangel

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder