Hør Hillary Clintons tale som 21-åring

I et unikt lydopptak fra 1969 snakker Hillary Clinton om å gjøre det umulige mulig.

  • Kari Spets

Artikkelen er over tre år gammel

Den første studenten som fikk holde tale under avgangsseremonien ved kvinneuniversitetet Wellesley var 21 år gamle Hillary Rodham.

Mandag, samtidig som Hillary, nå Clinton, ble historisk da hun ble den første kvinnelige presidentkandidaten for ett av de to store partiene i USA, slapp høyskolen utdrag fra lydopptaket av den 47 år gamle talen.

«Altfor lenge har lederne våre sett på politikk som mulighetenes kunst. Utfordringen nå er å se på politikk som kunsten å gjøre det tilsynelatende umulige mulig», hører man den 21 år gamle statsvitenskapstudenten si.

Ble beskrevet som lattermild

Hillary var medelevenes førstevalg til å holde tale – slik Barack Obama nå har uttalt at det aldri før har vært noen så godt kvalifisert for presidentjobben.

Les også: Formet av morens tøffe kamp

Rektor Ruth M. Adams presenterte den unge kvinnen som et behagelig menneske: «Hun er lattermild, har god humor, er godt selskap og er en god venn av oss alle».

Hillary snakket om at hennes generasjon hadde oppdaget at det fantes en avgrunn mellom forventninger de hadde og virkeligheten som møtte dem.

– Men det var ikke en avgrunn som tok fra oss motet, og den gjorde oss ikke til kyniske, bitre kvinner i en alder av 18. Vi ble inspirert til å gjøre noe med den.

Talen mottok stående ovasjoner i syv minutter, ifølge nettstedet Masahble.com.

HISTORISK: Hillary Clinton kommer inn på scenen etter å ha blitt demokratenes presidentkandidat. FOTO: THOMAS NILSSON/ VG

Mer om

  1. Hillary Clinton
  2. Demokratene, USA
  3. USA-valg 2016
  4. Barack Obama

Flere artikler

  1. Hillary Clinton kaller Trumps debattoppførsel «ekkel»

  2. Clinton: – Trump bør etterforskes for anklager om seksuelle overgrep

  3. Retorikkprofessor om Clinton-talen: – Fremstiller Trump som en enehersker

  4. Geraldine (102): – Nå kan jeg dø lykkelig

  5. Kan Putin fikse en kvinnelig USA-president?

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder