DREPT UNDER SØNDAGSMESSE: I denne kirken ble minst 25 drept da en bombe gikk av midt under søndagsmessen. Fire er nå pågrepet mistenkt for å ha befatning med attentatet i Saint Peter og Saint Paul Koptisk-Ortodokse kirke i bydelen Abbasiya i Kairo. Foto: Khaled Desouki AFP

Fire pågrepet etter kirkebombingen i Kairo

Fire personer er pågrepet i forbindelse med angrepet mot en kirke i Kairo søndag, der 25 kristne ble drept. En 22 år gammel selvmordsbomber sto bak angrepet, ifølge president Abdel Fattah al-Sisi.

NTB
ARTIKKELEN ER OVER TO ÅR GAMMEL

Egyptiske sikkerhetsstyrker pågrep de fire mistenkte mandag. Sisi opplyste ikke hva slags tilknytning de fire skal ha hatt til angrepet, men selvmordsbombingen ble utført av en 22 år gammel mann identifisert som Mahmoud Shafik Mohamed Mostafa, uttalte Sisi mandag.

Vitne til attentatet: Hva har de gjort for å fortjene dette?

Egypts koptiske samfunn holdt tidligere på dagen begravelsesseremoni for de 25 kristne som ble drept i bombeangrepet, som rammet en kirke som ligger ved siden av den største katedralen i Kairo.

Les også: Minst 25 drept i kirkeangrep i Kairo

25 drept

Bomben gikk av rett etter morgenmessen ved 10-tiden søndag, og 25 personer ble drept og 49 såret. De fleste ofrene var kvinner og barn.

Ifølge det egyptiske innenriksdepartementet var det et kapell som ligger vegg i vegg med den koptisk kristne Sankt Markus-katedralen som var mål for angrepet.

Kistene med de drepte lå på rekke og rad foran alteret med ofrenes navn på siden av kisten vendt ut mot menigheten.

Bare ofrenes slektninger fikk lov å delta i tjenesten ved jomfru Maria og St. Athanasius-kirken i Nasr-byen nordøst i Kairo. Noen av dem skrek ut sin sorg, mens de fleste hulket eller satt stille og triste under seremonien, som ble ledet av pave Tawadros II, overhodet for den koptiske kirken.

Fordømmelse

– Vi vet at hvem som enn har gjort dette, så hører de ikke til Egypt, dets historie og kultur, sa paven under seremonien, og fordømte gjerningsmennene som «onde».

Pave Frans ringte mandag til pave Tawadros II for å kondolere.

En statlig begravelsesseremoni er planlagt senere mandag, med president Abdel-Fattah el-Sissi til stede.

Ingen har så langt tatt på seg ansvaret for angrepet som blir betegnet som et av det dødeligste den kristne minoriteten i Egypt har opplevd på mange år.

Flesteparten av de drepte var kvinner og barn. Så langt har ingen gruppe påtatt seg ansvar for angrepet.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder