PÅ FRIFOT: Najim Laachraoui (innfelt) skal være en av terroristene som står bak angrepet på Brussel.

PÅ FRIFOT: Najim Laachraoui (innfelt) skal være en av terroristene som står bak angrepet på Brussel.

Avviser pågripelse av terrormistenkt

BRUSSEL/OSLO (VG) Najim Laachraoui (24), som er etterlyst etter terrorangrepet i Belgia, er likevel ikke pågrepet.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

Den belgiske avisen DH meldte tidligere i dag at Laachraoui skulle ha blitt pågrepet av politiet på en pizzarestaurant i Anderlecht-distriktet. Meldingen ble gjengitt av medier over hele verden.

Like etter klokken 12 ble imidlertid opplysningene om pågripelsen avvist at påtalemyndigheten i Belgia. De har varslet en pressekonferanse klokken 12.30.

Avisen DH melder nå at mannen som ble pågrepet ble feilidentifisert.

Flere medier melder at Laachraoui er mannen med hatt på overvåkningsbildene fra flyplassen, men dette er ikke bekreftet av offisielle kilder.

Laachraoui var allerede etterlyst i forkant av Belgia-angrepet. Politiet skal ha funnet hans DNA på sprengstoff som ble brukt under terrorangrepet i Paris 13. november i fjor og han var derfor mistenkt for å konstruert selvmordsvestene som ble benyttet. Han har tidligere studert elektronikk på en katolsk skole i Schaerbeek i Belgia.

Nå kobles han til Belgia-angrepet sammen med gangsterbrødrene Ibrahim El Bakraoui (30) og Khalid El Bakraoui (27). Sistnevnte skal ifølge TV-kanalen RTBF stå bak selvmordsbomben på t-banen, mens Ibrahim El Bakraoui skal ha sprengt seg selv - og tatt livet av 11 andre mennesker - på flyplassen. Totalt er 31 mennesker bekreftet døde i de to hendelsene.

Laachraoui var tidligere kjent under det falske navnet Soufiane Kayal. Han er født i 1991 og reiste til Syria i februar 2013. Det ble sendt ut en internasjonal arrestordre på ham året etter, men det forhindret ham ikke fra å returnere til Belgia.

Bombene i Brussel: Dette vet vi

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder