MØTE: Russlands president Vladimir Putin håndhilser på Syrias president Bashar al-Assad da de to møtte hverandre i Damaskus i oktober i fjor

MØTE: Russlands president Vladimir Putin håndhilser på Syrias president Bashar al-Assad da de to møtte hverandre i Damaskus i oktober i fjor Foto: Ria Novosti , Reuters

Russland: – Har begynt tilbaketrekning fra Syria

Russland har begynt å trekke tilbake militært utstyr fra Syria, opplyser det russiske forsvarsdepartementet.

NTB
ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

– Teknikere ved flybasen har begynt å klargjøre fly for langdistanseflyging til flybaser i Russland, og militært personell laster utstyr og materiell om bord i flyene, heter det i en uttalelse fra forsvarsdepartementet tirsdag morgen, dagen etter at Moskva kunngjorde at landet ville trekke sine styrker ut fra Syria.

Begrunnelsen var at det russiske oppdraget i Syria så å si var fullført.

Fått med deg? Russland trekker seg ut av Syria

Kreml har imidlertid ikke sagt noe om når de russiske soldatene skal være ute av landet, men har sagt at det russiske militæret fortsatt skal ha tilstedeværelse i de syriske havnebyene Tartus og Latakia der russerne har opprettet baser.

Les også: Eksperter mener Russland har lykkes i Syria (krever innlogging)

Russland, som er en nær alliert av Assad-regimet i Syria, innledet sin militæroperasjon i landet i fjor høst. Russerne hevdet at de bare bombet det de omtalte som terrorgrupper, mens den syriske opposisjonen, USA og andre vestlige land anklager russerne for å bombe alle grupper som er mot Assad-regimet.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder