ÅSTED: Blomster er lagt ned ved en parkeringsplass utenfor en Michigan-restaurant, hvor fire av de seks personene ble skutt og drept. Jason Dalton (innfelt) er siktet for drapene. Foto: BRYAN BENNETT/KALAMAZOO GAZETTE-MLIVE MEDIA GROUP VIA AP

Drapssiktet Uber-sjåfør saksøker taxi-appen

Jason Dalton (45), som er siktet for å ha drept seks personer i Michigan i februar, saksøker Uber for over 80 millioner kroner.

NTB
ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

I sitt skriftlige søksmål som han tirsdag leverte i distriktsretten i Detroit nevner han ikke skyteepisodene direkte, men skriver at «jeg er i fengsel på grunn av Uber».

Dalton er siktet for å ha skutt åtte mennesker, hvorav seks døde, i løpet av fem timer 20. februar, mens han kjørte for Uber i Kalamazoo, 24 mil vest for Detroit.

Han har forklart i avhør at mobilappen hadde evnen til å kontrollere kroppen hans, og at det dukket opp et djevelhode som ga ham oppdrag nå han trykket på Uber-appen på telefonskjermen sin.

Matthew sier han satt på med drapssiktede: – Jeg trodde jeg skulle dø i den bilen

– Ødela livet mitt

I søksmålet retter Dalton en rekke mer eller mindre alvorlige anklager mot Uber.

Blant annet skriver han at Uber utnytter sjåførene sine og hevder at selskapet har unnlatt å betale ham både lønn og overtidsbetaling.

– Jeg jobbet og slet for dem. De ga meg ingen julebonus, jeg ble ikke invitert til noen firmafester, de tvang meg til å jobbe mens jeg var syk, og de lot meg ikke tilbringe tid med barna mine, skriver Dalton – og fortsetter:

– Livet mitt er ødelagt på grunn av Uber. Kona mi vil skilles på grunn av Uber.

Les også: 352 masseskytinger i USA i fjor

Siktet for 16 lovbrudd

Dalton krever 10 millioner dollar, tilsvarende 84,6 millioner kroner, i oppreisning.

Ifølge Uber startet han å kjøre for dem tidligere i år.

– Det er vanskelig å vite hvordan man skal svare til en som nekter å ta ansvar for sine handlinger. Våre tanker går til ofrenes familier, som må leve med konsekvensene av hans forferdelige forbrytelser, skriver selskapet i en pressemelding.

Dalton er siktet for 16 lovbrudd, inkludert seks drap, som kan føre til at han må tilbringe resten av livet bak murene.

Ifølge politiet har han innrømmet å ha skutt de åtte personene.

Historien om seriemorderen «The Grim Sleeper»: 30 år. 10 drepte kvinner. Ytterligere 170 fryktes drept.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder