Fant hund surret inn i gaffatape – politiet ber om tips

Hvem i alle dager gjorde dette mot Aurora?

  • Rune Thomas Ege

Artikkelen er over tre år gammel

Det er spørsmålet politiet i den amerikanske småbyen Darlington stiller seg etter at de fant hunden forlatt, med hodet og munnen surret inn med tape.

- Det gir ingen mening. Hvis noen ikke ville ha hunden, eller var lei av den, kunne de bare tatt den med til en kennel og adoptert den bort, sier Darlington-sheriff Wayne Byrd til ABC News.

Nå ber han om publikums hjelp til å få tak i den eller de som står bak mishandlingen.

- Vi trenger hjelp til å finne eieren eller all annen informasjon om den skadede hunden, skriver Sheriff-kontoret i en pressemelding.

TIPS VG OM DE BESTE DYRESAKENE
2200@vg.no || 22000000 || SMS/MMS til 2200

Det var mandag at de fikk en anonym telefon om at en skadet hund gikk rundt i sentrum av byen.

PLAGET: Dette bildet ble offentliggjort av sheriffkontoret i Darlington County og viser hvordan hunden hadde fått surret såkalt «duct tape», altså «gaffatape», rundt hodet. Politiet håper bildet kan bidra til å sette gjerningsmennene i klisteret selv. Foto: AP

- Da tjenestemennene kom til stedet, fant de en svart hund som hadde munnen og hodet tapet med gaffatape. Tjenestemennene klarte å fange hunden, og få bort tapen, skriver Darlington-sheriffen.

LES DENNE?: Vil ha strengere straffer for dyremishandling

Hell i uhell

Hunden ble tatt med til dyrevernorganisasjonen Darlington Rescue Animal Shelter, som ga henne navnet Aurora.

AU-RORA: Her får Aurora behandling etter tape-torturen hos en veterinær i Darlington. Nå jakter politiet på gjerningsmennene - og organisasjonen på et nytt hjem til hunden. Foto: DARLINGTON RESCURE ANIMAL SHELTER

Der har hun fått behandling de siste dagene.

- Aurora er en veldig heldig dame. Hun ble funnet i tide til å bli reddet! skriver organisasjonen på sine Facebook-sider.

Saken har fått enorm oppmerksomhet, og folk både fra South Carolina og resten av USA står i kø både for å gi penger til behandling og tilby Aurora et nytt hjem.

Andre gang

Det er kanskje ikke tilfeldig:

Det er andre gang på ett år at politiet i delstaten jakter på folk som har brukt tape til å mishandle hunder:

I mai i fjor ble den 15 måneder gamle staffordshire-blandingshunden Caitlyn funnet med alvorlige skader. Tapen som var surret rundt munnen satt så hardt at tungen ble klemt mellom tennene hennes.

Artikkelen fortsetter under bildet

– Å forlate denne hunden i slike smerter, uten mulighet til å spise eller drikke og sette livet hennes på spill, det er hjerteskjærende, sa Aldwin Roman, direktør for Charleston Animal Society, den gang.

MINDRE HELDIG: Dette er Caitlyn, en hund som ble funnet noen timer lengre sør i South Carolina i fjor. Tapen som var surret rundt snuten hennes hadde sittet så hardt og så lenge at hun fikk varige skader av mishandlingen. Foto: CHARLESTON ANIMAL SOCIETY

Da Aurora ble levert inn til organisasjonen, var tilstanden svært dårlig. Nå er hun på bedringens vei.

- De gode nyhetene er at tapen ikke gjorde noen permanent skade på hodet eller snuten hennes. Trolig var hun tapet en eller en halv dag, så tapen stoppet ikke sirkulasjonen, skriver Darlington Rescue Animal Shelter i en pressemelding.

PÅ BEDRINGENS VEI: Dette bildet av aurora ble tatt en dag etter at hun ble funnet med hodet tapet igjen. I løpet av det første døgnet etter at saken ble kjent, fikk organisasjonen som tar seg av henne inn nesten 70.000 kroner til behandlingen. Foto: DARLINGTON RESCURE ANIMAL SHELTER

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder