TATT FOR STRAND-SEX: Vince Acors forlater retten i Dubai der han 2. september møtte, anklaget for å ha hatt sex i offentligheten med Michelle Palmer. Foto: Reuters

Strand-sex-par trygler om å få reise fra Dubai

(VG Nett) De skal ha hatt sex på stranden i Dubai. Nå trygler de om å få reise hjem.

Lars Akerhaug
ARTIKKELEN ER OVER 11 ÅR GAMMEL

Britene Michelle Palmer (30) og Vince Acors (34) skal ha blitt tatt med buksene nede på stranda. Sex i offentligheten er en alvorlig forbrytelse i Dubai og kan gi to års fengsel.

Da rettssaken åpnet tryglet Palmer og Acors om å få reise hjem, noe som ble bryskt avvist av dommeren. I stedet må paret i retten igjen 9. september når politimannen som arresterte dem skal avlegge forklaring.

- Mistet alt

Før hun ble arrestert 5. juli var Palmer en suksessrik direktør for ITP, et mediehus i Midtøsten. Hun skal ha elsket jobben og livet i Dubai, med solskinn hele året, sandstrender og null-skatt. Nå risikerer hun og Acors to års fengsel.

- Jeg har mistet alt jeg hadde å tape, sier hun nedslått ifølge TimesOnline.

Etter å ha blitt tatt for den angivelige strand-sexen skal hun ha blitt skydd som pesten av andre utlendinger i Dubai. Hun har mistet jobben og blitt fordømt i emiratets engelske og arabiske presse.

- 90 prosent av det de har sagt om meg er usant, sier hun ifølge TimesOnline.

Trygler om hjelp

Reporteren til den britiske avisen fikk i retten utlevert en papirlapp fra en venninne av Palmer. Kvinnen har fått forbud mot å snakke med pressen, men venninnen hevder hardnakket at hun er uskyldig.

«Hun lider av paranoia og er et utskremt vrak på grunn av de falske anklagene og at hun har mistet en jobb hun elsker», står det på lappen.

Tidligere har Palmer hevdet hardnakket til påtalemyndighetene at paret bare klemte og kysset. Men i lappen avviser de også at de skal ha motsatt seg arrest, samt påstander om at de skal ha angrepet politimannen med en sko.

«Ingen DNA-bevis»

Lappen slår også tilbake på påtalemyndighetene i emiratet Dubai sin påstand om at det finnes DNA-bevis på at paret hadde samleie.

TimesOnline siterer kilder som skal kjenne rettsaken som peker på at saken viser motsetningene mellom den vestlige livststilen i Midtøstens finans-hovedstad og de strenge sharia-lovene som gjelder i landet.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder