Skrøt av restaurant som ikke eksisterer

Publisert: Oppdatert: 24.08.08 11:39

Del saken på:

Lenken er kopiert
UTENRIKS

(VG Nett)Anmelderne i Wine Spectator mente restauranten var eksepsjonelt bra. Problemet var bare at den ikke fantes.

Denne måneden ga vinmagasinet Wine Spectator prisen «Award of Excellence» til en ny restaurant, skriver NTB.

Osteria L'Intrepido får skryt for sin ovnsstekte pattegris, gåselever og grillede reker med aubergine, samt vinkjelleren som teller 2.100 eksklusive flasker.

Men Osteria L'Intrepido har aldri eksistert, ei heller pattegrisen og vinkjelleren.

Falsk nettside

Restauranten ble diktet opp av vinskribenten og forfatteren Robin Goldstein, som ville vise hvor vilkårlig og tåpelig restaurantkåringene til Wine Spectator er.

For å føre vin-tidsskriftet bak lyset opprettet han en falsk nettside og trykket opp en falsk meny. Den sendte han til Wine Spectator, sammen med gebyret på drøyt 1.300 kroner som tidsskriftet krever for å ta restauranter opp til vurdering.

Slaktet tidligere

Fadesen blir ikke noe mindre pinlig av at Goldstein i tillegg la ved en liste over spesielle godbiter fra vinkjelleren, som i hovedsak besto av dyre viner som tidligere var slaktet av Wine Spectator.

Fikk ikke svar
Wine Spectator medgir at de ikke nødvendigvis besøker restaurantene de omtaler og hevder å ha gjort «en betydelig innsats for å verifisere fakta», blant annet ved gjentatte ganger å ringe Osteria L'Intrepido. Naturlig nok var det ingen som tok telefonen.