SYK I VARETEKT: Torsdag måtte Espen Lee og de to andre som er siktet i saken møte i retten. Her kjøres Lee vekk etter å ha blitt varetektsfengslet i ytterligere seks dager.

SYK I VARETEKT: Torsdag måtte Espen Lee og de to andre som er siktet i saken møte i retten. Her kjøres Lee vekk etter å ha blitt varetektsfengslet i ytterligere seks dager. Foto: Harald Henden , VG

Espen Lee innlagt på sykehus

Den tidligere torpedoen Espen Lee, som er varetektsfengslet på Kypros, er innlagt på sykehus, melder TV 2.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

Ifølge Lees advokat er nordmannen lagt inn på sykehus fordi han har gått tom for medisiner.

– Ja, han er innlagt på sykehuset for noen dager. Akkurat nå går det fint med ham, men vi håper medisinene kommer på plass snarest mulig, sier advokat Soteris Argyrou til TV 2.

Hans norske advokat, John Christian Elden, bekrefter overfor VG at Lee får god helseoppfølging på Kypros.

Sentralt bevis: Her er bilen Espen Lee hevder han skulle hente

– Intet alvorlig med Lee så langt jeg vet, skriver han i en sms til VG, utdyper at han ikke vil kommentere hva det dreier seg om.

Lee, som tidligere var kjent med etternavnet Lie, ble varetektsfengslet på Kypros torsdag, siktet for å ha planlagt å bortføre en snart tre år gammel jente. Kypriotisk politi mener Lee og to andre nordmenn har fått betalt av en norsk barnefar for å bortføre hans tre år gammel datter, som bor på Kypros med sin gresk-kypriotiske mor.

Espen Lee til VG: – Vi har ikke gjort noe galt

Ifølge TV 2 ble Lee også kjørt til sykehus mandag denne uken, kort tid etter at han ble pågrepet, fordi han skal ha følt seg dårlig. Helsepersonell konkluderte da med at det ikke var noe galt med ham.

Lee nekter straffskyld og hevder han reiste til Kypros for å hente barnefarens bil.

VG/NTB

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder