KLAR TIL KAMP: Hillary Clinton startet mandag innspurten av presidentvalgkampen, og snakket til journalistene som er med på turneen om frykten for russisk innblanding. Foto: Brendan Smialowski AFP

Amerikanske medier: Clinton antyder at Russland jobber for å få Trump valgt

Hillary Clinton holdt natt til tirsdag en sjelden pressekonferanse for å kommentere den påståtte russiske innblandingen i den amerikanske valgkampen.

  • NTB

Artikkelen er over tre år gammel

Under en pressekonferanse ombord på valgkampflyet sitt mandag kommenterte Clinton datainnbruddene mot Det demokratiske partiets nasjonalkomité (DNC), som hun tidligere har beskyldt russiske hackere for å stå bak.

– Innbruddene gir alvorlig grunn til å spørre seg om en mulig russisk innblanding i vår valgprosess, sa Clinton.

Pressekonferansen er presidentkandidatens første på hele 275 dager.

Clinton brukte ikke ordet cyberkrig, men beskrev den russiske innblandingen som «en trussel fra en utenlandsk makt».

Les også: Bakgrunn - Clinton-kampanje utsatt for hackerangrep

Uttalelsene blir i amerikanske medier tolket som at Clinton antyder at Russland jobber for at hennes motkandidat Donald Trump skal bli amerikanernes neste president.

Politikk-nettstedet Politico skriver blant annet at Clinton «antyder at Vladimir Putin og den fremmende makten han styrer aktivt forsøker å få Trump valgt». Storavisen The Wall Street Journal gjør seg lignende tanker.

SNAKKET UT: Hillary Clinton holdt en uventet pressekonferanse om bord da hun innviet Boing 737-flyet som skal fraktet hennes og pressen rundt de siste 63 dagene av valgkampen. Foto: Andrew Harnik AP

– Jeg er veldig bekymret over de troverdige opplysningene om den russiske myndigheters innblanding i våre valg, sa Clinton til reporterne som var med på jomfruturen med 63-åringens valgkampfly.

Trump til Russland: – Finn Clintons e-post

Clinton uttalte også at den russiske presidenten ser ut til å være «nokså tilfreds med seg selv» og sa at Trump «generelt har apet etter det som er en Putin-Kreml linje», skriver AP.

Nesten 20.000 eposter fra personer i DNC er blitt stjålet og deretter lekket via nettstedet WikiLeaks. Saken ble kjent like før demokratenes landsmøte i juli, og førte til at DNC-leder Debbie Wasserman Schultz trakk seg som følge av opplysninger som kom fram i de lekkede epostene.

Kilde: VG/NTB

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder