GJELD: Andreas Lubitz styrtet i mars 2015 et GermanWings-fly i de franske alper. Her er han på en løp i Hamburg i 2009. Foto:Foto Team Mueller,Afp

Dødspiloten ingen vil arve: Styrtet Germanwings-flyet - skal ha vært i dyp gjeld

Dødspiloten Andreas Lubitz skal ha vært så forgjeldet at ingen familiemedlemmer ønsker å arve ham.

Pål Ertzaas
ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Det kommer frem i etterforskningen etter den tragiske flystyrten i de franske alpene. Den høye gjelden er årsaken til at advokaten derfor har begjært konkurs i dødsboet etter etter Andreas Lubitz.

24. mars i år styrtet flyet fra Germanwings som var på vei fra Barcelona i Spania til Düsseldorf i Tyskland. Blant de mange omkomne var det mange tyske skolebarn.

Pilotgjeld

Advokat Joachim Glaeser styrer det økonomiske oppgjøret etter annenpiloten som franske etterforskere er overbevist om at styrtet flyet med vilje.

KNUST: Redningsmannskaper fant bare smådeler av det styrtede Germanwingsflyet. Foto:FRANCIS PELLIER,AFP PHOTO

Fredag varslet Glaeser at han begjærte dødsboet konkurs. Årsaken er at gjelden er større enn verdiene. Det har medført at ingen potensielle arvinger har ønsket å arve 27-åringen:

Administratoren i retten, Peter Theile, opplyser ifølge Bild at «arvinger, foreldre og andre, har frasagt seg arven. Søknaden er skrevet og konkurssaken åpnet».

Les også: Trengte psykologisk behandling!

Årsaken til at ingen ønsker å arve ham skal være at de i så fall også må ta på seg ansvaret for den høye gjelden. Den døde piloten eide sin egen bolig, men gjelden på boligen skal være høyere enn den antatte verdien, skriver den tyske avisen Bild. Glaeser har så langt ikke opplyst om hvor mye boligen kan være verdt.

I tillegg til boliglån skal Andreas Lubitz også ha igjen mye gjeld etter den kostbare pilottreningen. Prisen på utdanningen er anslått til noe over 600 000 kroner.

Sjekket giftmetoder

Pengeproblemer er ikke det eneste som tyder på at Lubitz bevisst ønsket å forårsake den tragiske flystyrten. Aktoratet i saken har tidligere avslørt at Lubitz i dagene før flystyrten undersøkte ulike selvmordsmetoder.

Piloten søkte blant annet på hvordan man kan skaffe seg cyanid, valium og dødelige kombinasjoner av legemidler, ifølge påtalemyndighetene i Düsseldorf.

Mer om flystyrten: Kapteinen forsøkte å åpne cockpit med øks!

Dagen før flystyrten søkte Lubitz på nett etter hvordan man kan lage en viljeserklæring. Den skulle vise hva slags medisinsk behandling man ønsker dersom man som pasient ikke er i stand til å kommunisere.

Også flyselskapet kan få nye problemer i etterkant av flystyrten. Aktor Brice Robin varslet i juni at drapstiltale kan bli aktuelt dersom etterforskningen viser at Lubitz' mentale problemer ikke ble tatt nok på alvor av flyselskapet Germanwings, som igjen er eid av den tyske giganten Lufthansa.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder