TRENING: Unge barn blir trent opp av IS. Bildet er fra et videoopptak tatt et sted i Syria. Foto: Balkis Press/ABACAPRESS.COM ,

IS trener ny generasjon i ekstrem brutalitet

En ny generasjon hellige krigere er på vei i det selverklærte kalifatet, som Den islamske staten (IS) kontrollerer i Syria og Irak.

NTB
ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

Barna indoktrineres fra de er helt små og anses derfor av voksne IS-krigere som renere og bedre til å drepe enn dem selv. De blir oppdratt til å regne vold og brutalitet som normalt. De ser på likvideringer, terper koranvers og lærer å bruke våpen.

Dette er bildet som tegnes i en fersk rapport fra den britiske tenketanken Quilliam, som jobber mot ekstremisme.

Rapporten, som har fått navnet «Children of Islamic State», skal legges fram for det britiske Parlamentet onsdag, men flere britiske aviser kunne allerede tirsdag avsløre mye av innholdet.

I rapporten framholdes det at mange barn blir opplært til å være spioner, religiøse forkynnere, bødler og selvmordsbombere, skriver avisen The Guardian.

Nadia (22): – Jeg var sexslave for IS

IS-SOLDAT: IS har inntatt store deler av Syria og Irak. Dette bildet fra 2014 viser en IS-soldat utenfor Mosul i Irak. Foto: Stringer/iraq , Reuters

Mange gravide

Nikita Malik, en av forfatterne bak rapporten, sier til The Independent at det foregår en meget systematisk prosess for å skape neste krigergenerasjon.

Hun sier også at det for tiden er om lag 31.000 gravide kvinner i det selverklærte kalifatet.

Opplysningene er basert på materiell publisert av IS der barn brukes i propagandaøyemed, samt på opplysninger fra det tenketanker regner som troverdige kilder i IS-kontrollerte områder.

Les også: Svensk 16-åring var IS-fange

Kvinnene oppdrar

– Det er en meget langsiktig forberedelse av disse barna. De vokser opp med sterk religiøs, teologisk og nasjonal indoktrinering, sier Malik og føyer til at familiene også er viktige.

– Mødrene har en stor rolle. De leser historier for barna om martyrdom. Familiene lærer dem hva som er riktig og galt.

Barna regnes som blanke ark som gjør det mulig å indoktrinere dem med ekstreme verdier fra fødselen av. Det brukes teknikker som normaliserer brutalitet. I rapporten hevdes det også at barn oppmuntres til å spille fotball med avhogde hoder som ball, ifølge The Independent.

UNICEF: – 200.000 barn i beleirede byer i Syria

RUINER: Borgerkrigen i Syria og IS' inntreden har lagt mange byer i grus. Her fra Aleppo i forrige uke. Foto: Karam Al-masri , Afp

– Inspirert av Hitler

Quilliam baserer seg på propaganda fra 1. august 2015 til 9. februar i år. Forfatterne har identifisert 254 episoder der barn er med. Blant disse er en episode der en fire år gammel gutt utløser en bilbombe som dreper fire påståtte spioner.

I rapporten framholdes det at IS-ledere tilsynelatende har studert Adolf Hitlers naziregime, som skapte Hitlerjugend for å indoktrinere barn til å bli lojale nazister.

FN sitter på troverdige, men ubekreftede rapporter om at IS har en ungdomsavdeling som heter Fityan al-Islam (Islams gutter), ifølge The Guardian.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder