GIKK BRA: Mandag skulle Michelle Kistrup gå tur med hunden Kato i Flensborg, da en mann forsøkte ta innholdet i lommene hennes. Takket være Kato, kunne Michelle gå hjem med innholdet inntakt. Foto: Privat ,

Michelle (20): Ble forsøkt ranet - reddet av hunden Kato (2)

Schæferhunden Kato ble mandagens store helt da han jaget bort mannen som forsøkte stjele fra Michelle Kistrup (20).

 • Angelica Hagen

Artikkelen er over fire år gammel

Det var under en gåtur i tyske Flensborg mandag ettermiddag at hendelsen fant sted. En mann dukket opp fra buskene og prøvde iherdig å få tak i verdisakene Michelle Kistrup hadde i lommene.

Saken ble først omtalt av Jv.dk.

– Da jeg begynte å skrike ble Kato ganske sur, og begynte å bjeffe og hoppe på mannen, men han brukte meg som skjold, forteller 20-åringen til VG.

Hun forklarer at mannen ble noe overrasket da Kato begynte å bjeffe – og mye tydet på at han ikke hadde lagt merke til at det var en hund sammen med henne, på grunn av mørket.

Isabelle (5) falt i vannet: Reddet av hunden Agda

Michelle slapp taket på båndet til Kato, og det ender i at han biter mannen i underarmen og ikke gir slipp.

– Fortsatt i sjokk

Etter hvert slipper Kato tak, og mannen løper av gårde. Kato forsøker ta opp jakten på mannen og bite etter benet hans, men returnerer til Michelle for å se at alt står bra til med henne.

– Jeg er fortsatt litt i sjokk etter hendelsen, men har ingen voldsomme skader, bortsett fra at jeg er litt øm, sier hun.

Stor helt: Hund reddet beboere fra brann i Oslo

Saken ble anmeldt til politiet i Tyskland, som nå etterlyser en mann i 35-årene med synlige sår etter hundebitt på underarmen og leggen. Mannen var ikke bevæpnet under angrepet.

– Dagen min – og verdisakene – ble reddet av Kato. Han er en meget trofast hund. Kato har blitt berømmet med masse kos og har fått sove i sengen.

Jaktet mistenkte

Om du ikke fikk nok av hundehistorier etter den over - så skriver politiet i Värmland i Sverige på sin Facebook-side om polithunden Falco. Schæferhunden fanget i helgen to dieseltyver etter tips fra vitner.

De mistenkte hadde stukket inn i skogen. Det var mye snø på veiene og glatt, så politibilen kjørte av veien og endte på taket. Falco la dermed på sprang, med politimannen hakk i hæl.

Etter en løpetur på fem kilometer tok de igjen de mistenkte.

En annen politihund ved navn Stella klarte å spore opp noen innbruddstyver forrige uke. Hun gjennomsøkte åtte kilometer før hun tok igjen de mistenkte.

Lest denne?: Politihunden Diesel (7) hylles på Twitter

Mer om

 1. Utrolige historier
 2. Danmark
 3. Dyr

Flere artikler

 1. Politihunden Feffen jaktet tyver på land og i vann

 2. Ellevilt utdrikningslag mistet brudgom

 3. Mann pågrepet – mistenkt for å ha drept hunden Leah

 4. Pluss content

  Sloss for livet mot rasende bjørn

 5. Narkohunden Grizz (10 md.) rømte fra jobben – ble skutt

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder