DØDELIG SPRØYE: Mannen skal få en giftig sprøyte som skal ta livet av ham. Bildet viser et henrettelsesrom i et fengsel i Huntsville i Texas.

DØDELIG SPRØYE: Mannen skal få en giftig sprøyte som skal ta livet av ham. Bildet viser et henrettelsesrom i et fengsel i Huntsville i Texas. Foto: Handout Reuters

«Vampyr» fra Texas henrettes for drapet på 12 år gammel gutt

Staten Texas forbereder seg på å henrette Pablo Vasquez (38) som drepte en tolv år gammel gutt og drakk blodet hans.

Camilla Tryggestad Visjø
ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

Pablo Vasquez (38) skal etter planen dø av en giftig injeksjon onsdag kveld amerikansk tid etter drapet på den gang 12 år gamle David Cardenas i 1998, skriver Independent.

Ifølge nyhetsbyrået Associated Press, fortalte Vasquez politiet i en videouttalelse at han løftet guttens kropp slik at blodet rant i ansiktet hans, og drakk blodet.

– Blodet dryppet og jeg fikk det over hele ansiktet. Så, jeg vet ikke, men jeg mener noe fortalte meg at jeg skulle drikke det, skal Vasquez ha uttalt i videoen.

DØDSDØMT: Pablo Vasquez (38) har sittet fengslet i 18 år. Foto: Handout Reuters

Vasquez fortalte politiet at han var full og ruset da stemmer i hodet overtalte ham til å drepe 12 år gamle David Cardenas ved å slå ham med et rør.

Les også: Hevder han drakk ofrenes blod etter trippeldrapet

Advokatene hans, James Keegan har anket dommen til amerikansk høyesterett. Bakgrunnen er at han ønsker en utsettelse slik at dommerne kan se om flere potensielle jurymedlemmer ble feilaktig fritatt fra sin klients rettsak fordi de enten var mot dødsstraff eller synes det var for ubehagelig å felle en slik dom.

Statsadvokater motsatte seg anken og argumenterte med at prosessen ikke har blitt håndtert feil, og at anken er lik en tidligere anke som heller ikke gikk gjennom.

Ifølge AP deltok Vasquez, hans 15 år gamle fetter Andres Rafael Chapa, og Cardenas, Chapas venn, en fest i Donna, en grenseby i Texas.

Cardenas var fra nærliggende Alamo, og tilbragte helgen med Chapa.

Drapet skjedde 18. april 1998, etter de tre dro fra festen. Vasquez har fortalt etterforskerne at han hørte stemmer som fortalte at han skulle drepe Cardenas.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder