NÆR TESTING: Kim Jong Un holder nyttårstale. Dette bildet er fra talen. Foto: Reuters, ntb scanpix

Kim Jong Un: – Nord-Korea nær testing av interkontinentalt missil

Nord-Korea er inne i «siste fase» i utviklingen av et interkontinentalt ballistisk missil, hevder landets leder Kim Jong-un.

NTB
ARTIKKELEN ER OVER TO ÅR GAMMEL

– Vi er i siste fase for en utskytingstest av det interkontinentale ballistiske missilet. Vi har seilt opp som en atommakt i 2016, sa Kim i en TV-sendt tale søndag.

Kim truet også med å styrke landets militære kapasitet med mindre USA slutter å holde felles øvelser med Sør-Korea, opplyser det sørkoreanske nyhetsbyrået Yonhap.

Sjekk videoen: Slik feirer de nyttår i Nord-Korea

Skjerpet sanksjonene

Siden 2011 har Nord-Korea sakte, men sikkert bygget opp og utvidet sitt atom- og rakettprogram. Nord-Korea gjennomførte i fjor to atomtester og en rekke rakettoppskytinger.

Landet hevder det har gjort flere store tekniske gjennombrudd i arbeidet som har som mål å utvikle langdistanseraketter som kan nå det amerikanske fastlandet.

Les også: Radiokanal: Nå er sarkasme forbudt i Nord-Korea

FN har fortsatt å skjerpe sanksjonene mot landet og medlemmer av den styrende eliten, men tilsynelatende uten særlig virkning. Verdensorganisasjonen har vedtatt resolusjoner med krav om at Nord-Korea stanser testing og utvikling av raketter og atomvåpen.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder