I NY ORDKRIG: Donald Trump er kjent for å være frittalende - både i sosiale medier og fra talerstolen. Her avbildet under et valgmøte i Indiana forrige uke. Foto: Kamil Krzaczynski Reuters

Donald Trump i heftig Twitter-krangel

Denne gangen er det senatoren Elizabeth Warren (66) som får gjennomgå av mannen som etter alt å dømme blir Republikanernes presidentkandidat.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

Helt siden Donald Trump i fjor sommer annonserte sitt kandidatur har motstander etter motstander blitt fornærmet både fra talerstolen og i sosiale medier.

Men denne gangen har han lagt seg ut med en som ikke lar seg pille på nesen.

Les også: Trump angrer ufin Twitter-melding

– Rasisme og sexisme

Massachusetts-senator Elizabeth Warren er utpekt som en av kandidatene til å bli Hillary Clintons visepresident - og er ikke redd for å si hva hun mener om den frittalende republikaneren.

Det hele startet i helgen da senatoren skrev på Twitter at valgkampanjen til Trump er bygget på «rasisme, sexisme og fremmedfrykt» - før hun fortsatte:

KLAR TALE: Senator Elizabeth Warren. Her på et bilde fra 2012. Foto: Jason Reed Reuters

– Det er mer entusiasme for Donald Trump blant ledere i Ku Klux Klan, enn det er blant lederne i det politiske partiet han nå kontrollerer.

Les også: Kongressens mektigste republikaner vil ikke støtte Trump

Det tok ikke lang tid før mangemillardæren tok til motmæle.

– Jeg håper korrupte Hillary Clinton velger å stille sammen med «goofy» Elizabeth Warren. Jeg vinner over begge, svarte Trump, før han stilte gjentatte spørsmål ved senatorens påståtte indianeropphav.

Ekspertene forklarer: Derfor tok vi så feil om Trump

– Gjør meg kvalm

Deretter har det bare ballet på seg, og da 69-åringen antydet at han gjorde senatoren gal, var hun rask med å slå tilbake:

– Din rasisme, sexisme og fremmedfrykt gjør meg ikke gal. Det gjør meg kvalm. Og jeg er ikke alene.

Da det hele virket å ha roet seg, fortsatte ordkrigen med full styrke etter at Warren onsdag kveld kom med et stikk til Trumps mye omtalte syn på kvinner - som sistnevnte raskt avfeide som det mye brukte «kvinnekortet», før han avsluttet:

– Er det ikke morsomt når en mislykket senator som Elizabeth Warren kan bruke en hel dag på å twitre om Trump og ikke får gjort noe i senatet?

Det midlertidige punktumet for ordkrigen ble til slutt satt av senatoren.

– Politikken din er farlig. Ordene dine er uforsvarlige. Historien din er flau. Og din gratistur er over.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder