Flere norske turister i området: Norske Didrik (38): – Ble jaget opp fra stranden

Didrik Danielsen (38) fra Raufoss er på ferie i Kantaoui i Tunisia sammen med sin samboer. Han forteller at de ble jaget opp av stranden rundt klokken 13.40.

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

– Vi lå på stranden da de som jobbet på hotellet jaget alle opp igjen. Hele området er hermetisk lukket, ingen kommer inn eller ut, forteller Danielsen til VG.

Flere norske turister befinner seg i turistbyen Sousse i Tunisia, hvor minst 27 personer er drept i et angrep på to hoteller, ifølge innenriksdepartementet i landet. Utenriksdepartementet i Norge forteller at de foreløpig ikke har noen indikasjoner på at nordmenn er direkte rammet av angreper. Minst én væpnet angriper skal være drept, og det er hørt skyting på stedet.

Danielsens hotell ligger ca 30 minutters gange fra der hvor angrepet skjedde.

– Vi ble samlet i lobbyen hvor en representant fra Thomas Cook informerte oss om det lille de visste, sier Danielsen til VG på telefon fra hotellet Marhaba Palace. Ute på verandaen kan han ikke se noe til det som har skjedd.

– Vi har ikke hørt eller sett noe, men noen engelskmenn sa de hadde sett stranden fyltes med politi med maskingevær, sier Danielsen.

Les også: Student skal ha skjult våpen under parasoll

Ekspert: Derfor dreper de turister

Didrik Danielsen fra Raufoss bor på Marhaba Palace i Tunisia. Facebookbildet er gjengitt med Danielsens tillatelse. Foto: PRIVAT Foto:Privat,

Har pakket kofferten

Gunn Helén Fåberg (24) fra Aurskog befinner seg på et hotell rundt 5 kilometer unna terrorangrepet. Hun reagerte med sjokk da hun hørte hva som hadde skjedd.

– Jeg kom inn på restauranten på hotellet, hvor jeg ble møtt av mine venner og kjæresten som møter meg med å rope «TERROR!».

ER PÅ VAKT: Gunn Helén Fåberg er i sjokk etter terrorangrepet i Sousse, som har skjedd fem kilometer unna hotellet hun befinner seg på. Her sammen med kameraten Thomas. Foto:PRIVAT,

Fåberg løp direkte opp på rommet og ringte guiden, som ba dem om å ikke få panikk. Området rundt terrorangrepet er sperret av og de skal ha fått beskjed om å ikke bekymre seg.

– Vi har pakket koffertene og venter på hva som skjer. Vi er klare i tilfelle noe skulle skje.

Fåberg forteller at alle på hotellet sitter i telefonsamtaler med de hjemme i Norge.

Det er tomt for turister i gatene og på stranda, ifølge 24-åringen, som er på tur med kjæresten. Hun sier at TV-stasjonene i landet stadig rapporterer om nye antall døde som følge av terrorangrepet.

Ønsker du nyhetsvarsler om denne hendelsen? Las ned VG-appeniTunes | Android

200 meter unna

Kristoffer Hagen (27) fra Kristiansund er også ferie i Tunisia med kjæresten. Han hadde akkurat gått opp for å vekke kjæresten i dag tidlig da han så massiv politiutrykning utenfor hotellet.

– Så begynte folk å ringe fra Norge for å høre hvor jeg var, sier Hagen.

Hotellet han og kjæresten bor på er om lag 200 meter unna stranda der angrepene skjedde. Der er det ganske rolig, forteller Hagen – bortsett fra et helikopter som sirkler over bassenget.

– De fleste som er på ferie her er påvirket av det som har skjedd. De sitter stort sett på mobilene sine, eller har satt seg sammen i små grupper og snakker, sier Hagen.

Han forteller videre at hotellet har informert om at de øker sikkerheten på området, men at han ikke har sett noe til at det har skjedd ennå.

Norsk ekspert: Slik bør du opptre under etterrorangrep

I høy beredskap

Tunisia har vært i høy beredskap siden mars, da væpnede islamister angrep Bardo-museet i Tunis. Ifølge nyhetsbyrået AP skal angriperne ha vekslet ild med politiet på stedet.

Et vitne på stedet har lagt ut et bilde på sosiale medier fra angrepet, og skriver at han er på stranden ved hotellet som er angrepet. Ifølge vitnet skal 5-6 personer på stranden ha blitt drept fra båter, men denne informasjonen er ikke bekreftet fra offisielt hold.

Angrepet skjedde samme dag som et terrorangrep i Saint-Quentin-Fallavier i Franrike, og et selvmordsangrep mot en moske i Kuwait.

Innstiller flyvninger

Flere selskapet innstiller nå sine flyvninger til Tunisia. Blant disse er det belgiske flyselskapet Jetairfly.

– Turoperatørene Jetair, Sunjets.be og VIP Section har bestemt seg for å ikke lenger fly reisende til Tunisia, skriver selskapet på sin nettside.

Et fly fra Brussel som var på vei Enfida, om lag femti kilometer fra Sousse, har allerede snudd og vent tilbake til den belgiske hovedstaten. Et annet fly ble innstilt i kveld. Det samme ble fire fly som skulle fly lørdag.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder